Un an de la Congresul de constituire a Actiunii Populare

Bucuresti, 12 iulie 2004

                                                          Catre colegii si simpatizantii Actiunii Populare
 


Se implineste un an de la Congresul de constituire a Actiunii Populare, un proiect politic nou, menit sa raspunda aspiratiilor unei Romanii moderne, democratice si prospere si sa se integreze convingator intr-una din marile directii politice europene, cea populara. Am considerat ca, pentru promovarea valorilor in care credem, vechile proiecte si-au epuizat resursele si este nevoie de o structura noua, deschisa si flexibila, cu bataie lunga, bazata pe comunicare si dialog, pe initiativa individuala si decizia locala, intr-un cuvant, pe acele principii si practici care descurajeaza traditionalele tensiuni dintr-o ierarhie de tip piramidal. Asa a luat nastere Actiunea Populara, care implineste, zilele acestea, un an de viata. A fost un an de cautari, de confruntari pasionate, pentru a dezvolta un partid in care oameni cu experienta, dar mai ales tineri sa-si regaseasca ideile, proiectele si aspiratiile.
Timpul scurt de la infiintarea partidului, polarizarea votului, lipsa unor resurse materiale mai consistente, dar si unele greseli ale noastre au facut ca rezultatul alegerilor locale sa fie sub asteptari. Trebuie sa ne asumam acest rezultat si sa invatam ce este de invatat. Spre marea mea bucurie, aceasta experienta comuna, a sudat legaturile dintre noi, ne-a mobilizat sa continuam lupta, sa investim mai multa energie, mai multa imaginatie si optimism lucid in promovarea Actiunii Populare pe scena politica romaneasca. Numai asa partidul nostru va castiga increderea populatiei in capacitatea noastra de a spune adevarul dezvaluind minciuna, de a face dreptate curmand injustitia, de a sluji Romania punand interesul general mai presus de interesele unor persoane sau grupuri care i-au furat bogatia, istoria si sansa de a fi un stat modern, democratic, in care legea si drepturile omului sa fie respectate.
Dupa un an de cand suntem impreuna, la bine si la rau, cred cu convingere ca Actiunea Populara, prin Programul si Statutul ei slujeste, in acest moment, cel mai bine telului nostru comun ? promovarea principiilor si valorilor populare europene in Romania.
Va invit la initiativa, la dialog. Este nevoie de parerea dumneavoastra, de experienta dumneavoastra, a fiecaruia, membru de partid sau simpatizant. Este nevoie de implicarea solidara a tuturor celor ce vad in crestin-democratie si in dreapta populara solutia de viitor a Romaniei. Numai asa stradaniile noastre vor avea consecinte durabile si de substanta.
 


Actiunii Populare, La multi ani!                                                                                                            Emil Constantinescu