Emil Constantinescu a participat la sesiunea anuală a Institutului East-West

 

În perioada 25-28 aprilie 2004, Preşedintele Acţiunii Populare, Emil Constantinescu, a participat, în calitate de membru al Comitetului Directorilor Institutului East-West, la sesiunea anuală de la New York a acestui important for de analiză care grupează personalităţi din elita economico-financiară şi politică americană şi europeană.

Lucrările sesiunii s-au axat pe problematica internaţională actuală, cu accent pe zonele de conflict din Caucaz-Asia Centrală, precum şi pe dezvoltările recente din Balcani, Rusia şi Ucraina, din perspectiva apropiatei extinderi a Uniunii Europene.

În intervenţiile sale, preşedintele Emil Constantinescu s-a referit la întărirea rolului cooperării trilaterale la nivel guvernamental, dar mai ales la nivel de organizaţii non-guvernamentale între România ? Bulgaria ? Serbia şi România ? Moldova ? Ucraina. În această regiune România poate avea un rol de exportator de stabilitate în noua sa calitate de membru NATO.Domnul Emil Constantinescu a vorbit de asemenea despre necesitatea pregătirii unor tineri lideri politici capabili să gestioneze tranziţia de la regimurile totalitare la cele democratice.

În cadrul lucrărilor a avut loc ceremonia de decernare a premiului ?Omul de stat al anului?, oferit post-mortem doamnei Anna Lindh, fost ministru de externe al Suediei. La această ceremonie a fost prezent şi primul ministru al Suediei, Göran Persson.

 28/04/2004                                                                                                                 Biroul de presă al Acţiunii Populare