Mesajul presedintelui Constantinescu la incheierea campaniei electorale din Iunie 2004

 

MESAJUL CĂTRE ALEGĂTORI
al preşedintelui Acţiunii Populare, Emil Constantinescu


Dragi compatrioţi,


Mai sīnt două zile pīnă la alegerile locale. Unii dintre dumneavoastră vă gīndiţi că nu are rost să mergeţi la vot pentru că nimic bun nu se mai poate īntīmpla. Nu este adevărat. Cīnd este vorba de a decide soarta comunităţii locale sau a ţării, a rămīne deoparte īnseamnă a fi de partea celor răi. La fel de nocivă este şi decizia de a alege īntre două rele răul mai mic. Noi existăm pentru a vă oferi posibilitatea de a alege „binele”.

Mulţi dintre dumneavoastră ar dori să voteze cu Acţiunea Populară, pentru că īi reprezintă şi pentru că simt că este un partid apropiat de oameni, un partid care le apără interesele şi are curajul să lupte īmpotriva abuzurilor şi a ilegalităţilor. Dar vi s-a spus că Acţiunea Populară fiind un partid mic, ar fi mai “util” să votaţi cu alţii, chiar dacă nu merită. Nu vă lăsaţi păcăliţi de astfel de diversiuni. Chiar dacă sīntem un partid nou, īn plină construcţie, am reuşit, cu curaj, inteligenţă şi forţă, să ne batem cu actualul sistem construit de PSD, prin abuz şi corupţie. Guvernanţilor a īnceput să le fie frică de noi, de dezvăluirile şi de lipsa noastră de teamă.

Vă cerem astăzi sprijinul pentru a continua lupta pe care am īnceput-o īmpotriva fărădelegii, a hoţiei şi a minciunii nu de sus ci de la baza societăţii- prin acţiunea unor primari şi consilieri competenţi şi cinstiţi. Votul pentru Acţiunea Populară este un vot raţional şi moral.

El dă măsura capacităţii noastre de a gīndi. El dă măsura conştiinţei noastre.


3 iunie 2004