Emil Constantinescu: Candidatul Acţiunii Populare la Preşedinţia Romāniei este Marian Miluţ

 

Declaraţia de anunţare a candidatului Alianţei Populare la alegerile prezidenţiale de către Preşedintele Acţiunii Populare, domnul Emil Constantinescu


Scopul īntīlnirii noastre de astăzi este anunţarea candidatului Acţiunii Populare pentru alegerea Preşedintelui Romāniei.
Acţiunea Populară s-a constituit pentru a oferi o alternativă care să pună capăt sistemului politic oligarhic care a subjugat Romānia. Romānia este īntr-o situaţie de criză: Nu are un sistem economic european īn care īntreprinzătorii mici şi mijlocii să fie motorul creşterii economice reale. Nu are un sistem social european, īn care clasa de mijloc să asigure stabilitate socială. Nu are un sistem politic european, pentru că este lipsită de un partid puternic de centru-dreapata care să reprezinte cu adevărat interesele clasei de mijloc şi ale celor care īnţeleg necesitatea ca ea să devină cea mai numeroasă parte a societăţii romāneşti.
Situaţia dramatică a Romāniei nu poate fi schimbată doar cu idei şi proiecte bune. Ideile şi proiectele nu reuşesc decīt īn momentul īn care sīnt susţinute de oameni potriviţi şi credibili. Īntr-un moment īn care clasa politică romānească este mai degradată ca oricīnd, avem nevoie de oameni morali, care nu s-au compromis politic. Avem nevoie de oameni care au reuşit īn domeniul lor de activitate prin forţe propri. Avem nevoie de oameni cu prestigiu social, care să fie devotaţi valorilor creştin-democrate. Avem nevoie de oameni cu frica lui Dumnezeu, care să nu se ducă la biserică doar īn campania electorală. Avem nevoie de oameni deschişi, care să cunoască valoarea dialogului. Avem nevoie de oameni cinstiţi, care nu pot fi şantajaţi cu un trecut pe care īncearcă să-l ascundă.
Un asemenea om este Marian Miluţ, candidatul Acţiunii Populare la funcţia de Preşedinte al Romāniei.
Marian Miluţ intră acum īn politică din poziţia unui om care a reuşit īn domeniul său de activitate fără să aibă nevoie pentru aceasta de apartenenţa la vreun partid politic.
Marian Miluţ este unul dintre īntreprinzătorii care au avut şi au succes exclusiv datorită muncii şi inteligenţei de care dau dovadă.
Marin Miluţ vine din rīndurile īntreprinzătorilor mici şi mijlocii, adică din rīndurile celor care reprezintă şansa unei Romānii democratice şi prospere.
Marian Miluţ ştie de ce anume are nevoie un mediu economic sănătos şi ştie ce trebuie făcut pentru ca orice creştere economică să se simtă īn buzunarele oamenilor.
Marian Miluţ este un om care, deşi neimplicat politic, a participat activ la viaţa cetăţii, susţinīnd nenumărate proiecte civice, culturale şi sociale. Marian Miluţ este unul dintre fondatorii organizaţiei civice Acţiunea Populară, pe care a condus-o pīnă la transformarea ei īn partid politic.
Marian Miluţ are o vastă experienţă de conducere, reuşind să pună pe picioare o īntreprindere cu sute de angajaţi şi fiind, īn acelaşi timp, preşedintele uneia dintre cele mai prestigioase asociaţii patronale, Uniunea Naţională a Patronatului Romān.
Marian Miluţ, unul dintre cei care au pus bazele Consiliului Economic şi Social, īnfiinţat prin lege īn 1998, este un om care cunoaşte puterea dialogului, capabil să ducă la bun sfīrşit o negociere şi să rezolve conflicte.
Marian Miluţ are prestigiu social, fiind respectat de toţi cei care īl cunosc, indiferent că sīnt angajaţi, parteneri de afaceri sau prieteni.
Marian Miluţ este un om care pune mai presus de orice credinţa īn Dumnezeu, demnitatea naţională, libertatea omului, respectul pentru familie şi proprietate.
Marian Miluţ este preşedintele de care Romānia are nevoie.
Marian Miluţ va fi susţinut īn cursa electorală de cei care nu şi-au trădat idealurile din decembrie 1989 pīnă acum: au luptat cu adevărat pentru īnlăturarea comunismului; au apărat democraţia īn anii 1990-1991; au format o adevărată opoziţie īntre 1992 şi 1996, au făcut reforme īntre 1996 şi 2000 şi şi-au păstrat coloana vertebrală din 2001 pīnă astăzi.
Marian Miluţ este susţinut de toate partidele care s-au unit cu Acţiunea Populară. Acţiunea Populară s-a constituit ca partid īn iulie 2003, prin iniţiativa mai multor personalităţi şi organizaţii de orientare democrat-creştină şi din Uniunea Forţelor de Dreapta, cărora li s-au alăturat un mare număr de tineri care nu făcuseră parte pīnă atunci din vreun partid politic. Au urmat fuziunile cu Uniunea Democrat Creştină, cu Partidul Popular Creştin, cu Federaţia Ecologistă din Romānia, cu un grup important de orientare liberală.
Candidatura domnului Marian Miluţ este sprijinită de formaţiunile politice şi civice care au aderat la proiectul Aliantei Populare Creştin-Democrate, lansat de Acţiunea Populară īn luna august a acestui an. Partidul Creştin Democrat (PCD) este reprezentat aici de domnul preşedinte Silviu Popa. Se află alături de noi preşedintele Convenţiei Medicilor Democraţi, doctor George Calalb şi preşedintele Solidarităţii Universitare, profesor doctor Octavian Duliu.
Convingerea noastră este că anunţarea condidaturii domnului Marian Miluţ dă o şansă unificării forţelor creştin- democrate din Romānia īn jurul unui candidat comun, puternic, care reprezintă principiile şi valorile de centru dreapta.

 

 26 septembrie 2004