Încheierea lucrărilor Conferinţei Naţionale a

Forumului Generaţia Europeană XXI

 

Forumul Generaţia Europeană XXI şi-a încheiat prima Conferinţă Naţională, care a avut loc în zilele de 14 şi 15 octombrie la Bucureşti şi care a reunit, în jurul a nouă mese rotunde, tineri de excepţie din întreaga ţară. Duminică, 15 octombrie, în amfiteatrul “Nicolae Iorga” al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, a avut loc  închiderea Conferinţei, la care au participat mentorii şi moderatorii celor 9 mese rotunde, precum şi  prof.dr. Ivo Slaus, membru al Academiei Internaţionale de Artă şi Ştiinţă şi prof.dr. Agni Vlavianos-Arvanitis, preşedintele Organizaţiei Internaţionale de Bio-Politică, membri ai Board-ului Internaţional al Fundaţiei Generaţia Europeană.

Prof.dr. Zoe Petre  a prezentat concluziile dezbaterilor desfăşurate în cele două zile ale Conferinţei, subliniind calitatea şi substanţa punctelor de vedere prezentate şi argumentate de către tinerii participanţi. Prof. dr. Petre a evidenţiat importanţa asumării de către tânara generaţie a provocărilor pe care aderarea României la UE le adresează societăţii româneşti. De asemenea, a mulţumit participanţilor la Forum, precum şi mentorilor, moderatorilor şi partenerilor Forumului Generaţia Europeană XXI.

În încheierea lucrărilor conferinţei, prof. dr. Emil Constantinescu, preşedintele Fundaţiei Generaţia Europeană, a afirmat că, în contextul lumii globalizate a secolului XXI, suntem datori cu o viziune istorică şi cu un program naţional care să înscrie cu putere România pe harta intelectuală a Europei şi să dea un chip demn poporului român în întregul său. Aceasta viziune trebuie să fie elaborata şi asumată, înainte de toate, de către tinerii care vădesc vocaţia de a constitui elita intelectuală culturală şi politică a României de mâine. Fundaţia Generaţia Europeană XXI sprijină creativitatea, pragmatismul, solidaritatea valorilor.

În decembrie, pe baza evaluării eseurilor şi a participării tinerilor la Forumul pe Internet, se vor decerna premiile şi bursele Fundaţiei Generaţia Europeană pentru anul 2006.

 

15 octombrie 2006                                                                                                                                        Biroul de presă