COMUNICAT

 

           Īn emisiunea Arena Media din data de 19 aprilie 2005 de la Realitatea TV a fost prezentată o aşa-zisă fotografie īn care, alături de mine, apărea Omar Hayssam.

           De fiecare dată cānd apar dovezi referitoare la colaborarea cu structuri de tip mafiot, PSD-ul īncearcă să se salveze creānd diversiuni şi confuzii. Pentru toată lumea este evident că Omar Hayssam a fost, īn ultimii 14 ani, omul PSD-ului. Din 1990 īncoace, singura perioadă īn care instituţiile statului şi-au făcut datoria acţionānd īmpotriva mafiei arabe din Romānia a fost perioada 1997-2000. Acuzaţiile pe care le-am adus mafiei arabe, inclusiv lui Omar Hayssam, īn declaraţiile mele publice şi īn cartea mea Adevărul despre Romānia, se bazeză pe probe, pe anchete ale Poliţiei şi Procuraturii şi pe sentinţe ale instanţelor judecătoreşti.

           PSD nu poate concepe că există demnitari cinstiţi care şi-au făcut şi īşi fac datoria faţă de ţară fără a face compromisuri.

            Eu nu am avut niciodată relaţii de tipul celor pe care domnii Ion Iliescu şi Adrian Năstase le-au avut şi le au cu oameni de afaceri dubioşi. Nici īn campaniile electorale din 1992 şi 1996, nici īn perioada īn care am fost preşedinte şi nici din 2000 īncoace eu nu am primit nici un fel de sprijin financiar sau de altă natură din partea unor oameni de afaceri care aveau probleme cu legea şi nu am colaborat cu aceştia. Dimpotrivă, fac tot ce īmi stă īn putinţă pentru a dezvălui afacerile oligarhiei care a pus stăpānire pe Romānia.

           Īncepānd cu 1992 am apărut īn fotografii alături de zeci de mii de oameni, de la copii ai străzii pānă la īnalţi demnitari din īntreaga lume. A pretinde că o astfel de fotografie poate dovedi ceva este ridicol. Dar a fabrica un fals şi a-l prezenta public, aşa cum a făcut senatorul Talpeş, este o josnicie fără seamăn.

 

 

20 aprilie 2005                                                                                                              Emil Constantinescu,

Preşedintele Romāniei 1996-2000