DREPT LA REPLICĂ

 

Referitor la declaraţiile calomnioase făcute de preşedintele Partidului Democrat, Emil Boc, la adresa mea īn conferinţa de presă a PD din data de 12 februarie 2007, fac următoarele precizări:

 

Afirmaţia domnului Boc, potrivit căreia m-aş fi “complăcut īntr-o apă călduţă a complicităţii cu tot ce īnseamnă corupţie” este ridicolă şi mincinoasă. Acţiunile īmpotriva corupţiei realizate de administraţia pe care am condus-o au făcut obiectul unor rapoarte date publicităţii şi preluate de toată mass media īn perioada 1997-2000, atāt īn ţară cāt şi īn străinătate. Īn Romānia, menţionez rapoartele CNAICO din 1999 şi 2000, rapoartele anuale ale CSAŢ, ale Ministerului de Interne şi ale Parchetului General de pe lāngă Curtea Supremă de Justiţie şi Ministerului Justiţiei. Īn străinătate, menţionez materialele de presă, studiile şi cărţile publicate īn presa europeană şi din Statele Unite din 1997 pānă īn prezent, īn care orice persoană de bună credinţă poate găsi numai aprecieri pozitive privind lupta īmpotriva corupţiei īn această perioadă. Amintesc, de asemenea, rapoartele Fondului Monetar Internaţional şi rapoartele Comisiei Europene.

Faţă de acestea, orice prezumţie de bună credinţă sau necunoaştere īn cazul domnului Boc este exclusă. Singura explicaţie este atitudinea sa de slugărnicie faţă de preşedintele Traian Băsescu şi de sprijinire a cercurilor de interese infracţionale din jurul acestuia. Liderul PD īncearcă cu disperare să distragă atenţia opiniei publice de la gravele probleme pe care le au actualul preşedinte al Romāniei şi apropiaţii săi. Dacă ar fi avut decenţă şi coloană vertebrală, domnul Boc, īn loc să vorbească de alţi preşedinţi, s-ar fi referit la gravitatea situaţiei īn care se află Traian Băsescu. Actualul preşedinte este īnvinuit īntr-un dosar de mare corupţie (dosarul Flota) īn urma unor anchete finalizate prin rechizitoriu pe baza unor probe certe de către Parchetul General de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Domnul Traian Băsescu a fost trimis īn judecată ca inculpat şi procesul penal este interupt numai datorită imunităţii de care se bucură temporar pe perioada exercitării mandatului de preşedinte. Nu este singura ilegalitate comisă de actualul preşedinte. Domnul Traian Băsescu şi-a repartizat singur casă pe vremea cīnd era primar general, cu īncălcarea flagrantă a legii; actualul preşedinte a intervenit īn favoarea grupurilor de interese care formează sistemul clientelar al Cotrocenilor; actualul preşedinte a propulsat īn funcţii de demnitate publică persoane dubioase la care a fost obligat ulterior să renunţe īn urma presiunii opiniei publice.

Declaraţiile iresponsabile ale domnului Emil Boc pot fi motivul pentru acţionarea sa īn justiţie pentru calomnie.

Anunţ, de asemenea, că voi acţiona īn justiţie pe toţi cei care vor mai profera sau prelua astfel de acuzaţii mincinoase şi defăimătoare, care provin, fără a le verifica, din laboratoarele foştilor securişti şi a cercurilor mafiote.

 

 

13 februarie 2007                                                                                                         Emil Constantinescu

Preşedintele Romāniei 1996-2000