Lansarea proiectului Administraţia locală Ón beneficiul cetăţeanului

 

Sambata, 19 martie si duminica, 20 martie 2005, dl. Emil Constantinescu, presedintele Actiunii Populare, a participat la Constanta la primul seminar dintr-o serie de patru din cadrul unui proiect organizat de Asociatia Pentru Educatie Cetateneasca (ASPEC) si finantat de fundatia franceza Schuman a partidului Miscarea Populara pentru Republica, membru al Partidului Popular European.

            Scopul proiectului il constituie perfectionarea alesilor locali de orientare populara in spiritul legislatiei europene si al valorilor populare si  pregatirea acestora pentru a lucra eficient in beneficiul cetateanului.

            Lectorii din cadrul seminarului- fosti inalti demnitari, specialisti in administratia publica locala- au abordat, in fata celor aproximativ 40 de consilieri locali ai Actiunii populare din zona Muntenia si Dobrogea, teme precum: aplicarea eficienta a Legii privind liberul acces la informatii de interes public si a Legii transparentei in administratie; dezvoltarea unui dialog permanent al consilierilor populari cu oamenii in scopul de a sprijini cetatenii in fata unor abuzuri sau incalcari ale drepturilor lor dar si pentru a informa pe cetateni cu privire la modificarile legislative, economice si sociale care vor aparea in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.

            Prelegerile au fost urmate de dezbateri legate de tema abordata iar alesii locali ai Actiunii Populare si tineri aspiranti la o cariera in administratia publica au avut prilejul sa-si impartaseasca propriile experiente si sa-si lamureasca reciproc aspectele mai putin clare.

            In cuvantul sau, presedintele Emil Constantinescu i-a indemnat pe reprezentantii Actiunii Populare din consiliile locale sa isi ia drept obiectiv fundamental apararea intereselor cetatenilor, aratand ca este foarte important ca cetatenii sa cunoasca legile si sa se foloseasca de ele, actionand astfel pentru binele cetateanului.

 

 

 20 martie 2005                                                                                                           Biroul de presa al Actiunii Populare