Întâlnire între preşedintele Emil Constantinescu şi preşedintele Republicii Franceze, Jacques Chirac, la Palatul Elysee

 

În perioada 24-26 ianuarie, preşedintele Emil Constantinescu, membru al Înaltului Consiliu al Francofoniei, a participat la sesiunea anuală a acestui for de la Paris. În cadrul dezbaterilor, preşedintele Emil Constantinescu a prezentat două comunicări privind Democraţia şi drepturile omului şi Restaurarea atitudinii cetăţeneşti după căderea regimurilor totalitare. Înaltul Consiliu al Francofoniei a discutat pregătirea conferinţei la nivel înalt a ţărilor francofone din 2006 de la Bucureşti, a cărei temă centrală va fi „Rolul educaţiei în societatea contemporană”.

            În cadrul unei convorbiri cu preşedintele Jacques Chirac la Palatul Elysee, preşedintele Emil Constantinescu a prezentat eforturile României pentru îndeplinirea tuturor criteriilor de aderare la Uniunea Europeană în timp util. Preşedintele Jaques Chirac a reafirmat sprijinul constant al Franţei şi al său personal pentru integrarea României în Uniunea Europeană.

 

 

 

27 ianuarie 2005                                                                                                         Biroul de presă al Acţiunii Populare