Administraţia locală în slujba cetăţeanului

 

Luni, 30 mai 2005, s-a incheiat programul „Administratia locala in slujba cetateanului” derulat de Asociatia pentru Educatia Cetateneasca (ASPEC) si finantat de fundatia franceza Robert Schuman. Programul a cuprins o serie de patru seminarii, desfasurate pe parcursul a doua luni in patru regiuni geografice: in Constanta pentru Dobrogea si estul Munteniei, la Iasi pentru Moldova, la Tg. Mures pentru Ardeal, si la Olanesti pentru vestul Munteniei si Banat. Seminariile au fost sustinute de fosti inalti demnitari, specialisti in administratia publica locala si s-au desfasurat in prezenta consilierilor locali ai Actiunii Populare.

Intr-o conferinta de presa sustinuta la Olanesti, care a marcat incheierea programului „Administratia locala in slujba cetateanului”, presedintele Emil Constantinescu a declarat ca scopul acestui proiect l-a constituit perfectionarea alesilor locali de orientare populara in spiritul legislatiei europene si al valorilor populare. „Obiectivul fundamental este apararea intereselor cetateanului de rand in fata abuzurilor; este foarte important ca cetatenii sa cunoasca legile si sa se foloseasca de ele”, a spus presedintele Constantinescu.

Pe parcursul desfasurarii programului au fost abordate teme precum: Legea transparentei in administratie si Legea privind liberul acces la informatii de interes public. A fost stabilit un contact direct si permanent al consilierilor locali cu cetatenii in vederea unei informari cat mai corecte cu privire la modificarile legislative, economice si sociale care apar odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

 

30 Mai 2005                                                                                                                                        Biroul de presa al AP