Preşedintele Constantinescu la Congresul partidului FIDESZ

 

            In perioada 11-13 iunie 2005, presedintele Emil Constantinescu a participat, la Budapesta, in calitate de invitat de onoare, la Congresul partidului FIDESZ.

            FIDESZ, fost partid de guvernamant in perioada 1998-2002, se afla in prezent pe primul loc in preferintele electoratului maghiar pentru alegerile parlamentare din 2006 iar candidatul sau a castigat, cu o saptamana in urma, functia de presedinte al Ungariei.

            Presedintele Emil Constantinescu a deschis seria saluturilor adresate de partide membre ale Partidului Popular European in prima zi a Congresului si a deschis, printr-o interventie de 20 de minute, masa rotunda pe tema „Alternativa civic-populara in Europa Centrala”, la care au mai participat vicepresedintele Parlamentului European, dl. Jacek Saryusz-Wolski din Polonia, presedintele partidului ODS din Cehia, dl. Mirek Topolánek             si dl.  Michael Gahler din Germania, membru al Parlamentului European.

            Presedintele Emil Constantinescu a avut convorbiri cu Viktor Orbán, fost prim-ministru al Ungariei, vicepresedinte al Partidului Popular European si cu alti lideri ai partidelor membre ale PPE din Europa Centrala privind cooperarea partidelor populare din Europa Centrala si rolul Actiunii Populare in revigorarea miscarii civic-populare din Romania.

           

Interventia in Congres si discursul de la masa rotunda vor fi publicate pe site-ul Actiunii Populare la adresa www.actiunea.ro                    

 

 

13 iunie 2005                                                                                                                                       Biroul de presa al AP