Declaratia presedintelui AP Emil Constantinescu

 

  1. Reuniunea Biroului Executiv al Actiunii Populare ia act act de declaratia presedintelui partidului, Dl. Emil Constantinescu. D-sa a precizat in cadrul reuniunii B.Ex. din ziua de 22 ianuarie 2005 ca  „formuleaza o singura conditie prealabila pentru orice unificare intre AP si alte partide de orientare similara, aceea a respectului fata de proiectului fondator al Actiunii Populare, si declara explicit ca D-sa personal nu doreste sa candideze pentru nici o pozitie in conducerea noii forte politice care va da substanta acestui proiect”. Presedintele Constantinescu doreste sa puna capat oricaror supozitii cu privire la pozitia sa, si refuza ca aceasta poztie sa fie din nou folosita ca pretext pentru sabotarea unificarii.
  2. Presedintele Constantinescu a asigurat Biroul Executiv, pe toti membrii AP si pe toti partenerii de dialog politic ai partidului ca nu va inceta sa sustina unificarea polului popular si ca, atat in calitatea sa actuala de presedinte al AP, cat si in viitor, dupa incheierea procesului de unificare, prin intreaga sa autoritate personala, va veghea cu maxima vigilenta ca aceasta unificare sa se faca deopotriva in respectul principiilor fondatoare ale proiectului AP si in respectul tuturor organizatiilor si membrilor Actiunii Populare, astfel incat spiritul Actiunii Populare sa devina un factor activ intr-un nou partid popular puternic, modern si deschis provocarilor cu care e confruntata Romania in aceasta etapa.
  3. Biroul Executiv intelege ratiunile superioare care dicteaza aceasta decizie, pe care e obligat sa o accepte, dar declara ca, dincolo de pozitia presedintelui Constantinescu intr-o etapa sau alta a procesului de constituire a polului democrat-crestin, D-sa ramane pentru toti membrii Actiunii Populare initiatorul si garantul politic si moral al proiectului unei forte politice puternice si unite care sa reprezinte cu adevarat in Romania  proiectul popular european.

 

 

23.01.2005                                                                                                        Biroul Executiv al Actiunii Populare