Memorialul Victimelor Comunismului- īntālnire īntre preşedintele Emil Constantinescu şi preşedintele George W. Bush

 

 

Preşedintele Emil Constantinescu a participat īn 12 iunie 2007, la Washington, la reuniunile dedicate Memorialului Victimelor Comunismului, īn calitate de membru al Consiliului Internaţional al Fundaţiei Memorialul Victimelor Comunismului, constituită īn 1997 şi a fost īnsoţit de dl. Marius Oprea, directorul Institutului pentru Studierea Crimelor Comunismului.

După ceremonia dezvelirii statuii democraţiei la care a participat şi preşedintele SUA, George W. Bush, preşedintele Bush l-a felicitat personal pe preşedintele Constantinescu pentru contribuţia sa care a marcat despărţirea de comunism din Romānia.

Preşedintele Constantinescu a prezentat un discurs la recepţia de la Asociaţia Gărzii Naţionale şi a deschis- printr-un alt discurs- lucrările mesei rotunde internaţionale organizată de Heritage Foundation.

Īn cursul vizitei sale īn SUA, preşedintele Constantinescu a avut īntālniri la Departamentul de Stat, la Congresul SUA, unde s-au abordat probleme privind situaţia politică din Romānia şi probleme de politică externă globală şi regională.

Īn perioada 9-11 iunie preşedintele Emil Constantinescu a participat, la New York, īn calitate de membru al board-ului director al Institutului East- West, la reuniunea anuală a acestuia la care s-a lansat un vast program de pregătire a unor lideri tineri democraţi pe plan mondial.

La New York a participat, de asemenea, la sediul ONU, la lucrările sesiunii anuale a Comitetului Executiv al UNICEF şi a avut īntālniri cu doamna Ann Veneman, preşedintele organizaţiei, şi cu directorul executiv, care au apreciat progresele făcute de Romānia īn domeniul protecţiei şi educaţiei copiilor.

 

 

13 iunie 2007

Biroul de presă