Î

Mesaj Saptamana adolescentilor editia XX - mai 2017

Astăzi, odată cu această Gală de premiere a marilor artişti de peste ani, se încheie Săptămâna Adolescenţilor 2017.  Spre deosebire de alte multe săptămâni, aceasta a trecut probabil mult mai repede decât v-aţi fi dorit. Cel puţin în comparaţie cu acea săptămână fără de sfârşit din preajma încheierii anului şcolar şi a începutului de vacanţă.

Noi, cei care am fost martorii primei celebrări a adolescenţilor, de acum douăzeci de ani, putem sesiza cu uşurinţă cât de multe s-au schimbat de-a lungul acestor două decenii. Nu neapărat pentru că mulţi dintre cei de atunci s-au căsătorit şi au copii adolescenţi, ci pentru că voi înşivă aţi fost martori şi beneficiari ai unor schimbări în viaţa familiilor voastre şi a oraşului în care trăiţi.

Acum zece ani, de pildă, în casele părinţilor voştri se discuta şi se citea mai mult, vacanţele outdoor erau amânate şi se făceau economii în vederea cumpărării unui apartament ori a unui automobil. Acum istoria se repetă în familiile mai tinere. Doar că adolescenţii îşi învaţă bunicii să folosească un computer sau un nou gadget, cum ne-am învăţat să spunem.

Ce s-a schimbat în şcoli şi în preocupările voastre extraşcolare, în bine sau în mai puţin bine, voi ştiţi mai multe decât mine.

Cert este că, Săptămâna Adolescenţilor celebrată în acest an va rămâne în memoria voastră ca o săptămână a competiţiei, a luptei cu voi înşivă, pentru a vă dovedi abilităţile şi talentul, pentru a câştiga recunoaşterea capacităţii voastre şi încrederea că în anii următori veţi reuşi mai mult, mereu mai bine.

Pentru toate acestea meritaţi din plin laudele şi aplauzele noastre. Cărora le adaug felicitările mele pentru organizatorii şi susţinătorii acestei Gale şi ai tuturor acţiunilor din această Săptămână a bucuriei de a fi adolescent.

 

14 mai 2017