Abuz īn serviciu săvārşit de membri ai Colegiului CNSAS

 

Luni, 11 septembrie 2006, presedintele Emil Constantinescu a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva membrilor Colegiului CNSAS, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor generale, conform art. 317 Cod Penal.

 In cadrul discutiei pe care a avut-o la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu dl. general Marcel Sampetru, prim adjunct al Procurorului General si cu dl. general Ilie Botos, fost procuror general al Romaniei, presedintele Emil Constantinescu a aratat ca demersul sau este determinat de faptul ca, la putin timp inainte de integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, ne aflam in fata unui caz grav in care inalti functionari si demnitari ai statului nu au respectat obligatiile ce le revin prin legea de organizare si functionare a institutiei pe care o conduc.

Aceasta situatie impune declansarea cercetarilor pentru stabilirea vinovatiei celor responsabili de incalcarea legii in vederea trimiterii lor in judecata. Numai printr-o actiune prompta si hotarata a justitiei poate fi asigurata functionarea statului de drept, caracteristica fundamentala a democratiilor consolidate din tarile membre ale Uniunii Europene.

            Va trimitem atasat textul plangerii penale care a fost inregistrata la Parchetul General sub nr. 421/e2 din 11/09/2006.

 

 

 

Biroul de presa

Tel. 316.03.97

Fax 316.03.99

11 septembrie 2006