Uniunea Europeană

şi perspectivele studenţilor români

 

          Vineri, 15 aprilie 2005, dl. Emil Constantinescu, presedintele Actiunii Populare, a participat la Iasi la o masa rotunda cu tema “Uniunea Europeana si perspectivele studentilor romani”. Dezbaterea a fost gazduita in Amfiteatrul Universitatii tehnice Gheorghe Asachi din Iasi, la care au mai participat si studenti ai Universitatii Al. Ioan Cuza si a fost urmata de lansarea cartii “Adevarul despre Romania-1989-2004”. Cartea, descrisa de autor ca fiind o sinteza a informatiilor neacceptate in societatea romaneasca,  a fost prezentata de profesorul Dumitrescu Radauceanu si de politologul Lucian Dardala.

          In discursul pe care l-a tinut in fata studentilor, presedintele Constantinescu a facut un scurt istoric al Uniunii Europene, apreciind ca “cel mai important in viata este sa-ti stabilesti o strategie clara pe termen lung, o stategie de viata care sa fie de lunga durata. Intrebarea careia noi va trebui sa-i gasim raspuns si rezolvare este cum poate Uniunea Europeana sa intre intr-o conexiune valabila si concreta cu aceasta strategie de viata”.

          La finalul expunerii, presedintele Emil Constantinescu a afirmat ca Uniunea Europeana nu ar trebui privita ca o simpla geografie sau istorie ci ca o harta a valorilor, la care noi putem aduce o contributie importanta.

          Sambata, 16 aprilie, presedintele Emil Constantinescu a avut o intalnire cu membri ai Comitetului Judetean Iasi si cu alesii locali si presedintii organizatiilor judetene din Moldova. Seminarul a plecat de la ideea Asociatiei Pentru Educatie Cetateneasca (ASPEC) de a organiza cursuri de pregatire administrativa atat pentru consilierii locali actuali cat si pentru membri AP care pot deveni fie reprezentanti alesi in administratia publica locala fie functionari publici, care sa duca la indeplinirea, cat mai bine, a atributiilor ce le revin , astfel incat alesul local sa fie cu adevarat in serviciul cetateanului. Seminarul a fost urmat de o conferinta de presa.

 

 

                                              Biroul de presa al Actiunii Populare