Emil Constantinescu în Zagreb

 

 

          În perioada 8–10 octombrie 2013 preşedintele Constantinescu participă la conferinţa internaţională Europa de Sud – Est şi viitorul Uniunii Europene. Colaborarea între instituţiile de învăţământ  superior, organizată de Dag Hammarskjold University College din Zagreb.

Organizată de Academia Mondială de Artă şi Ştiinţă (WAAS), conferinţa este o continuare a întrunirii din 2–3 octombrie 2013 de la Universitatea California, Berkeley, când WAAS a propus iniţierea unui program de doctorat în diplomaţie culturală de către un Consorţiu format din Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, Universitatea din Siena, Italia, Academia de Diplomaţie Culturală din Berlin, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti şi Colegiul Universitar Dag Hammarskjold din Zagreb, Croaţia.

În Washington, în 14–15 septembrie 2013, la întrunirea Board of Trustees al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă a fost examinată propunerea prezentată de profesorul Emil Constantinescu, membru al Board of Trustees, de înfiinţare a unui Centru al WAAS în România, la Universitatea din Bucureşti, sub patronajul Ministerului Educaţiei Naţionale. Având în vedere prestigiul istoric şi potenţialul ştiinţific al Universităţii din Bucureşti şi al şcolii de cercetare româneşti, Board-ul WAAS a aprobat, în unanimitate, înfiinţarea Centrului WAAS la Bucureşti sub conducerea profesorului Emil Constantinescu.

 

 

Biroul de presă