EMIL CONSTANTINESCU
Preşedinte Profesor, Rector Lider civic Geolog, Explorator


Declaraţii publice 1996

Prof. dr. Dan Rădulescu
Vicepreşedinte al Academiei Române
Fost director al Institutului Geologic şi şef al catedrei de Mineralogie
la Univ. Bucureşti

Îl susţin pe Emil Constantinescu nu numai pentru că este un intelectual, ci pentru că este un intelectual care a rămas credincios profesiei sale într-o vreme în care alţii au preferat să fie activişti de frunte ai partidului comunist, pentru că şi-a creat o operă ce l-a impus în lumea ştiinţifică înainte de a ocupa o funcţie în stat.
Nu pentru că este un bun politician ci pentru că atunci când a constatat că poate fi de folos societăţii româneşti a rămas şi în politică acelaşi om cinstit dintotdeauna, în fapte şi nu în declaraţii.
Nu pentru că îl cunosc de peste 30 de ani, ci pentru că timp de peste 30 de ani am putut să-l compar cu cei din jur. (21 iunie 1996)

Nicu Vlad
Multiplu campion mondial, european şi naţional la haltere

L-am cunoscut pe Emil Constantinescu foarte departe de ţară, în Australia. Cu acel prilej mi-am dat seama că omul acesta izbutise să aducă în sufletul ui o parte din România, acea parte care nu e murdărită de minciuni şi de cuvinte goale. Cred că un asemenea preşedinte poate reprezenta ţara oriunde în lume, exact cu ce are ea mai bun. Poate reprezenta acea Românie pentru care eu m-am hotărât să mă întorc.

Maricica Puică
Campioană olimpică la atletism

Emil Constantinescu a făcut sport nu ca preşedinte de Federaţie ci chiar ca sportiv. Şi a rămas un sportiv. Nu numai pentru faptul că şi astăzi aleargă în trening şi adidaşi, nu numai pentru că şi astăzi urcă pe munte ori de câte ori are timp dar mai ales pentru că are fair play în tot ceea ce face şi ştie să-şi respecte şi prietenii şi adversarii.

Stela Popescu şi Alexandru Arşinel
Actori

Domnul Emil Constantinescu a dovedit că are umor, că ştie să facă haz chiar în situaţii dificile, că se poate ironiza chiar şi pe sine însuşi atunci când consideră că a greşit.