EMIL CONSTANTINESCU
Preşedinte Profesor, Rector Lider civic Geolog, Explorator

Din discursul sustinut de Bill Clinton, presedintele SUA 1993-2001, la Conferinta Balkan Networking for Social Empowerment of South-Eastern Europe desfasurata la Budva (Muntenegru), 22 mai 2011

Ideea unei cooperari regionale în Balcani era de neconceput cu 18 ani în urma, când am devenit presedinte. Îl avem azi printre noi pe Presedintele Constantinescu, care era presedinte când eu am vizitat România. A fost un lider complet diferit fata de Ceausescu. Era exact opusul aceluia care gândeste ca toata lumea trebuie sa fie de acord cu el, iar cine nu e de acord trebuie bagat la puscarie sau batut.

Ne-am simtit foarte bine si relaxati când eu l-am vizitat în biroul sau. Toti oamenii care lucrau cu el aveau sub 30 de ani. Noi eram cei mai în vârsta din acel birou al institutiei prezidentiale. Dar ei aveau încredere ca pot construi împreuna un viitor.

Ma uit azi la cei prezenti aici si va respect pe toti. Dar ideea este ca numai o retea de cooperare regionala va va da raspunsurile bune pe care le asteptati..