|
15 decembrie 2022
Participă la şedinţa Adunării Generale a Asociației Române pentru Clubul de la Roma, la Banca Naţională a României.
8-9 decembrie 2022
Ia cuvântul la lansările publicaţiilor Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL), în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus”: Natur-Culturalia 3, volumul Byzantium, un unending civilization, revista International Journal of Levant Studies nr. 3 şi cartea „Parteneriatul Strategic România- SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul 3”, autor Laura Ganea.
7 decembrie 2022
Este prezent la deschiderea Târgului de carte „Gaudeamus”, la Romexpo.
Participă la lansarea manualului universitar „Neurocriminologia”, al prof. Jean Askenasy, la Biblioteca Academiei Române.
Este invitat la Gala Premiilor „Capital”.
1 decembrie 2022
Participă la recepţia oferită de preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României.
28 noiembrie 2022
Participă la şedința solemnă a Parlamentului, dedicată Zilei Naționale a României.
25 noiembrie 2022
În calitate de preşedinte-fondator al Fundaţiei Române pentru Democraţie, este gazda evenimentului care marchează 30 de ani de activitate a fundaţiei.
15-22 noiembrie 2022
Se află la Delhi şi Lucknow pentru a participa la The 23rd International Conference of Chief Justices of the World On Article 51 of the Constitution of India.
28 octombrie 2022
Este invitat de onoare la gala „Topul firmelor prahovene”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.
26 octombrie 2022
Este invitat la vernisajul expoziției de fotografii „We, the People” realizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii, în Piaţa Universităţii, la 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România – SUA. Ia cuvântul la recepţia dedicată aceleiaşi aniversări, la Cercul Militar Naţional.
20 octombrie 2022
Participă la „Ziua amintirilor geologice: geologia atunci și acum, progres şi reorientare”, la Muzeul Geologic Național.
12-13 octombrie 2022
Este keynote speaker-ul conferinţei internaţionale „Dialogue and Cooperation in the Black Sea and Balkan Regions”, organizată de Black Sea Universities Network (BSUN) în parteneriat cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL), la Universitatea din Bucureşti. Ia cuvântul la panelul „Porturile de la Dunărea de Jos şi Marea Neagră”.
11 octombrie 2022
Îl primeşte pe prof. dr. Jeffrey Sachs, directorul Centrului pentru Dezvoltare Durabilă de la Universitatea Columbia, SUA.
10-11 octombrie 2022
Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL) organizează şi găzduieşte la Bucureşti, în parteneriat cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), întâlnirea Comitetului Director al World University Consortium şi şedinţa Board of Trustees al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS).
7 octombrie 2022
O primeşte pe prof. dr. Christine Volkmann de la Universitatea din Wuppertal, Germania.
6 octombrie 2022
Ţine un discurs în cadrul sesiunii de deschidere a ediţiei a V-a a Stress Congress cu tema „Stresul, provocare multidisciplinară în noile paradigme medicale, sociale, economice și militare”, eveniment organizat de Fundaţia Internaţională Ana Aslan în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.
Participă la lansarea volumului „Istoria Bibliotecii Române 1867-1865”, în Aula Academiei Române.
5 octombrie 2022
Este invitat la gala „Topul firmelor din Bucureşti”, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti.
3 octombrie 2022
Ia parte la ceremonia de începere a noului an universitar, la Facultatea de Geologie şi Geofizică – Universitatea din Bucureşti.
15 septembrie 2022
Se adresează participanţilor la Şcoala anuală de studii bizantine şi postbizantine, în deschiderea ediţiei a V-a, organizată de Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL).
14 septembrie 2022
Participă la evenimentul dedicat Zilei constructorilor, la Biblioteca Academiei Române.
Scrie în cartea de condoleanţe deschisă la sediul Ambasadei Marii Britanii de la Bucureşti: „În aceste momente, când popoarele Regatului Unit își însoțesc Regina pe ultimul drum, aduc omagiul meu personalității sale excepționale. Îmi amintesc cu emoție primirea la Palatul Buckingham, împreună cu soția mea, în februarie 2000, în cadrul vizitei de stat în Marea Britanie, pentru a-mi decerna Ordinul Saint Michael and Saint George, în grad de Mare Cruce, și căldura cu care mi s-a adresat. Majestatea Sa Elisabeta a II-a și-a subordonat din tinerețe viața datoriei de regină și și-a transformat misiunea în destin istoric. Este un model de inspirație pentru șefii de stat care vor îndeplini această demnitate în viitoarele decenii. În personalitatea Reginei am găsit reunite măreția și simplitatea, transferate în comportamentul social prin respectul legii și al cetățeanului deopotrivă, care au făcut din monarhia constituțională britanică sub coroana Majestății Sale Elisabeta a II-a un model superior de democrație.”
5 septembrie 2022
În calitate de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL), deschide lucrările Şcolii anuale de greacă veche, egiptologie şi limbi orientale “Timp şi spaţiu în antichitate”.
3 septembrie 2022
Participă la ceremonia de sfinţire a Centrului Social Misionar Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Cojocna, judeţul Cluj şi la simpozionul „Realităţi şi soluţii în contextul politic şi economic actual”.
17 august 2022
Ia cuvântul la sesiunea de închidere a atelierului internaţional ”Dimensiunea culturală a porturilor din regiunea Mării Negre şi a Dunării” organizat de Black Sea Universities Network (BSUN), la Constanţa.
20 iulie 2022
În deschiderea sesiunii Academiei Române dedicate lui Gheorghe Munteanu-Murgoci, la împlinirea a 150 de ani de la naștere, susţine comunicarea „Gh. Munteanu-Murgoci, un om al Renașterii”.
14 iulie 2022
Participă la manifestările dedicate Zilei Naţionale a Franţei.
6-8 iulie 2022
La împlinirea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic România – SUA, organizează conferința „Parteneriatul Strategic România – SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul III” şi vernisajul expoziţiei „Însemnele prieteniei româno–americane în arhiva prezidențială. Corespondență diplomatică 1996-2000” (6 iulie, Biblioteca Academiei Române), precum şi lansarea cărţii „Parteneriatul Strategic România- SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul 3”, autor Laura Ganea şi vernisajul expoziției „Premii, distincții academice și medalii americane. Colecția Emil Constantinescu” (8 iulie, Muzeul George Severeanu).
1 iulie 2022
Participă la manifestările organizate în Bucureşti de Ambasada SUA, cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii.
29 iunie 2022
Găzduieşte, la Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, lansarea versiunii în limba română a cărții "Un cuvânt despre tata", scrisă de președintele Republicii Kazahstan, Kassym-Jomart Tokayev.
28 iunie 2022
Ia cuvântul la conferinţa organizată de Muzeul Naţional de Geologie la împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Gheorghe Munteanu Murgoci.
23 iunie 2022
Ia parte la Forumul Economic Național „Modelul economic românesc în UE. România-Orizont 2040”, desfăşurat în Aula Magna a Academiei de Studii Economice.
16-18 iunie 2022
Participă la ediţia a IX-a a Global Baku Forum, cu tema „Rezilienţă globală, cooperare globală”. Ia cuvântul la panelul „Globalizarea şi creşterea inegalităţilor”.
8-9 iunie 2022
Participă la cea de-a 25-a ediție a Eurasian Economic Summit, organizat de Fundația Marmara, la Istanbul. Ţine un discurs în cadrul panelului „După COVID-19 și războiul din Ucraina”, moderat de dr. Akkan Suver, președintele fundației.
2 iunie 2022
De Ziua Eroilor, participă la ceremonie militară și religioasă de la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol.
31 mai 2022
Ia cuvântul la lansarea volumului „Istoria Georgiei din cele mai vechi timpuri până în secolul al XXI-lea” de Ghiorghi Gaprindașvili. La evenimentul găzduit de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului este prezent şi ambasadorul Georgiei în România, Nikoloz Nikolozishvili.
23-25 mai 2022
La ediţia 2022 a Oslo Freedom Forum, ia cuvântul la masa rotundă „Building an Alliance for Freedom”.
Îi decernează „Premiul Vaclav Havel pentru disidenţă creativă” jurnalistei ruse Marina Ovsiannikova, care a protestat împotriva războiului din Ucraina în timpul unei transmisiuni live la televiziunea de stat Channel 1.
21 mai 2022
Transmite un mesaj participanţilor la conferința internațională „Uniți în diversitate. No Discrimination!”, organizată de Uniunea Democrată Tătară cu ocazia Zilei Internaționale a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare.
19 mai 2022
Ia parte la şedinţa on-line a conducerii Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS).
18 mai 2022
Participă la seminarul ştiinţific "Turcia - o putere mijlocie în lumea multipolară a secolului al XXI-lea” organizat la Universitatea Titu Maiorescu.
12 mai 2022
Ia cuvântul la vernisajul expoziţiei „Descoperă primul diamant de laborator creat în România”, la Muzeul Naţional de Geologie.
6 mai 2022
În cadrul şedinţei Biroului Executiv al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (BSUN), prezintă studiile Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL) pentru dezvoltarea și consolidarea unei rute culturale cu tema „Orașe port în spațiul istro-pontic”, care face parte din planul de cercetare pentru anul 2022.
15 aprilie 2022
Se adresează participanţilor la forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului – „Restaurează-ți Pământul!” – organizat de Grupul de Inițiativă Ecologică și Dezvoltare Durabilă împreună cu Academia de Științe Agricole și Silvice Gheorghe Ionescu-Sisești și Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
9 aprilie 2022
Este invitat de onoare, alături de Füsun Aramaz, ambasadoarea Republicii Turcia în România, la lansarea volumului „Relațiile româno-turce în perioada modernă” editat de prof. univ. dr. Tasin Gemil și dr. Simona Deleanu, eveniment găzduit de Casa de cultură "Ioan N. Roman" din Medgidia.
25 martie 2022
Aduce un omagiu fizicianului şi filozofului Basarab Nicolescu, la cea de-a 80-a aniversare, în cadrul ceremoniei de la Biblioteca Academiei Române.
23 martie 2022
Ia cuvântul la conferinţa internaţională „Solidaritatea mediului academic în criza umanitară și morală provocată de războiul din Ucraina” organizată, în format hibrid, de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL) şi Centrul Internaţional „Nizami Ganjavi” (NGIC).
Vizitează împreună cu invitaţii la conferinţă căminele Colegiului Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă” care găzduiesc refugiați din Ucraina, unde Școala Națională de Studii Politice și Administrative asigură cazarea și masa refugiaților, spații de joacă pentru copii, consiliere psihologică şi suport medical.
9 martie 2022
De Ziua deţinuţilor politici anticomunişti, ia parte la ceremonia militară şi religioasă organizată de Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945–1989 şi depune o coroană de flori la monumentul „Aripi” din Piaţa Presei Libere.
2 martie 2022
Participă la şedinţa on-line a Board of Trustees al Academei Mondiale de Artă şi Ştiinţă pe tema războiului din Ucraina.
15 februarie 2022
Ia parte la vernisajul expoziției interdisciplinare geologie–arheologie „Omul, o secundă în istoria Terrei”, la Muzeul Național de Geologie.
19 ianuarie 2022
Aduce un omagiu memoriei preotului Sorin Grecu – iniţiatorul îndepărtării simbolurilor comuniste din locurile publice din România, în martie 1990 – la monumentul “Aripi” din Piața Presei Libere.