EMIL CONSTANTINESCU

Președinte

Profesor, Rector

Lider civic

Geolog, Explorator

17 decembrie 2021

Participă la vernisajul expoziției dedicată aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Armenia, organizată de Arhivele Diplomatice, Ambasada Armeniei la București și Uniunea Armenilor din România, la Muzeul Colecțiilor de Artă.
Cu ocazia aniversării a 30 de ani de independență a Republicii Kazahstan, precum și pentru o contribuție semnificativă la dezvoltarea relațiilor kazaho-române, ambasadorul Republicii Kazahstan, Nurbakh Rustemov, îi conferă, în numele președintelui Kassym-Jomart Tokayev, Premiul de stat „Ordinul Prieteniei”, gradul II.

16 decembrie 2021

Ia parte la dezbaterea asupra lucrării „Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România Orizont 2040”, inițiată de Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES).

14 decembrie 2021

La 25 de ani de la învestirea primului Guvern academic CDR-USR-UDMR, în 12 decembrie 1996, participă la o întâlnire cu foşti miniştri ai Cabinetelor Victor Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu.

10 decembrie 2021

Se adresează participanţilor la conferinţa on-line cu tema “Together, we have the power to reshape the world. Build back better future for all generations”, organizată de International Human Rights Commission din Pakistan cu ocazia World Human Rights Day 2021.

8 decembrie 2021

Ţine o prelegere, on-line, în cadrul cursului „Teoria şi practica diplomaţiei şi cooperării internaţionale” organizat de Institutul Diplomatic Român.

6 decembrie 2021

Participă la şedința solemnă a Parlamentului organizată cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la adoptarea Constituției României.

1 decembrie 2021

Participă la recepţia oferită de preşedintele României în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, cu ocazia Zilei naţionale.

24 noiembrie 2021

Este invitat la şedință solemnă comună a Parlamentului României, dedicate Zilei naționale.

20 noiembrie 2021

Ţine un discurs la ediţia a XXII-a, on-line, a conferinței internaționale a Chief Justices of the World, intitulată ”Global governance for a sustainable world”, organizată de Școala Montessori din Lucknow, India.

4 – 6 noiembrie 2021

Se află în Azerbaidjan pentru a participa la a VIII-a ediţie a Global Baku Forum cu tema “The World after COVID-19”. Ţine un discurs în cadrul panelului "EU's future on the global stage".

25 octombrie 2021

La invitaţia Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal Peleş, participă, alături de familia regală a României, la ceremonia dezvelirii statuii Regelui Mihai I, la Sinaia.

15 octombrie 2021

Deschide, la Paris, lucrările colocviului “Globalisation des idées révolutionnaires dans le sillage napoléonien: Les années 1820 des Balkans à la Cordillera”, organizat de Institut National des Langues et Civilisations Orientales (INALCO), Universitatea din București și Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului (ISACCL).

14 octombrie 2021

Ţine un discurs în deschiderea ediţiei 2021 a Stress Congress, cu tema „Stres şi longevitate în era postCovid 19” organizată, on-line, de Fundaţia Internaţională „Ana Aslan”.

8 octombrie 2021

Adresează un mesaj participanţilor la simpozionul internațional „Experimentul Pitești –Reeducarea prin tortură”, în deschiderea lucrărilor.

5 octombrie 2021

Se adresează participanţilor la gala Topul Firmelor Prahovene, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

16–25 septembrie 2021

Se află în Bulgaria şi Grecia, pentru a prezenta activitatea de cercetare a Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL). Vizitează şi are întâlniri de lucru la muzeele de arheologie din Nessebar, Burgas, Sozopol şi Salonic, Parcul Tematic Aristotel și situl arheologic de la Arhaia Stagira, precum şi la Muzeul Național de Istorie din Sofia. Se întâlneşte cu prof. Dimitrios Kovaios, prorectorul pentru cooperare academică al Universităţii „Aristotel” din Salonic, cu care semnează parteneriatul de colaborare dintre ISACCL şi Universitatea „Aristotel”. La Sofia, se întâlneşte cu prof. Maria STOICHEVA, vice-rector pentru relații internaționale al Universității „Sf. Kliment Ohridski”.

15 septembrie 2021

Deschide lucrările celei de-a patra ediții a Școlii anuale de studii bizantine și post-bizantine, organizată de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, cu tema „Rețele de cunoaștere și transmiterea înțelepciunii în epoca bizantină și postbizantină”.

2 septembrie 2021

Susţine comunicarea „Un minoritar pe cale de dispariţie: înţeleptul” la conferinţa internaţională „Cu Nizami, despre etică și alte întrebări importante”, dedicată de Centrul Internaţional „Nizami Ganjavi” poetului și filosofului medieval mult prețuit în Azerbaidjan.

1 septembrie 2021

Participă la sedința solemnă a Camerelor reunite ale Parlamentului, la care ia cuvântul preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.
Deschide lucrările ediţiei a II-a a Școlii anuale interdisciplinare de greacă veche, egiptologie şi limbi orientale organizată de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, cu tema „Cosmogonia sau mituri despre creaţia lumii în literaturile clasice şi orientale”.

16 august 2021

Participă, la Muzeul Naţional de Geologie, la vernisajul expoziţiei „Piramide și Monoliți” de Elian Băcilă, cu ocazia împlinirii a zece ani de activitate a Pictorului de Negru.

12 august 2021

Este keynote speaker la cea de-a treia ediție a Summitului Mondial de Tineret, în cadrul sesiunii care reuneşte foști șefi de stat și membri ai corpului diplomatic, într-o discuție on-line cu tema „Tinerii de astăzi, liderii de mâine”, organizat de International Human Rights Commission, Pakistan.

22 iulie 2021

Uniunea Democrată Tătară îi conferă titlul de ”susținător al culturii” pentru promovarea diversității culturale, valorificarea elementelor tradiționale și lupta împotriva discriminării.

14 iulie 2021

Participă la ceremonia în cadrul căreia Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” îi conferă titlul de Doctor Honoris Causa lui Emil Boroghină, director fondator al Festivalului Internațional Shakespeare şi fost director al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

9 iulie 2021

Se adresează, on-line, participanţilor la cea de-a 24-a ediţie a Eurasian Economic Summit, organizat de Marmara Grubu din Istanbul.

8 – 9 iulie 2021

Se află la Berlin pentru semnarea parteneriatului de colaborare pentru proiecte din domeniul diplomației culturale între Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului (ISACCL) şi Institutul de Diplomaţie Culturală (ICD) Berlin.

6 iulie 2021

Participă la şedinţa conducerii Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS).

30 iunie 2021

Este invitat la şedinţa solemnă a Camerei Deputatilor şi Senatului dedicată comemorării victimelor Pogromului de la Iaşi, în Sala de plen a Camerei Deputaţilor.

29 iunie 2021

Participă la vernisajul expoziţiei „Călătoria”, de acad. (mc) Mircia Dumitrescu, la Biblioteca Academiei Române.

17 iunie 2021

Participă la evenimentele organizate în Bucureşti de către Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, cu ocazia aniversării Reginei Elisabeta a II-a.

15 iunie 2021

Este speaker la ediţia a III-a a International Scientific Forum on Global Social Transformation organizat în format on-line de Universitatea Lomonosov din Moscova, Clubul de la Roma şi Academia Mondială de Artă şi Ştiinţă (WAAS) în colaborare cu UNESCO.

7 iunie 2021

Participă, în aula Academiei Române, la sesiunea omagială dedicată profesorului Nicolae Florea, membru de onoare al Academiei Române, la împlinirea centenarului.

28 mai 2021

Participă la evenimentele dedicate Zilei naţionala a Azerbaidjanului, la Clubul Diplomatic.

19 mai 2021

Participă la şedinţa conducerii Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS).
Ţine discursul „Știinţa, medicina şi societatea” la sesiunea de deschidere a Congresului National al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

13 mai 2021

Ia cuvântul la panelul ”Educație, ştiință și inovație” în cadrul e-conferinţei „Perspectiva Americii Latine despre cum va arăta lumea post –pandemie”, organizată de Academia Mondială de Artă şi Ştiinţă.

11 mai 2021

Ia parte la conferința „10 mai în istoria României", desfăşurată în amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Academiei Române.

21 aprilie 2021

Transmite un mesaj de Ziua Pământului 2021, în cadrul evenimentului cu același nume organizat de Federation of World Peace and Love.

16 aprilie 2021

Ia parte la reuniunea Adunării Generale a Societății Europene ”Coudenhove-Kalergi” la care s-a prezentat, în format online, raportul de activitate pentru anul 2020.

24 martie 2021

Participă, în calitate de invitat de onoare, la conferința internațională „Science Evidence-Based Decision Making Approaches for the Implementation of SDGs in the Black Sea Region”, organizată de Rețeaua Universităților de la Marea Neagră în colaborare cu Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Guvernului României și Academia Română. Susţine un discurs în sesiunea plenară a conferinței.

23 martie 2021

Participă la şedinţa on-line a conducerii Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS).

9 martie 2021

De Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989, depune o coroană de flori la Monumentul „Aripi” din Piaţa Presei Libere, Bucureşti.

4 martie 2021

Ia cuvântul la conferinţa de presă organizată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca, cu ocazia lansării programului de cercetări din 2021 al Centrului de Investigaţii a Crimelor Comunismului din cadrul Fundaţiei „Doina Cornea”.

25 februarie 2021

Ţine un discurs la masa rotundă organizată cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a independenţei Republicii Kazahstan.

24 februarie 2021

Este keynote speaker la World Summit organizat on-line de Comisia Internațională pentru Drepturile Omului din Pakistan.

19 februarie 2021

Participă la Adunarea generală a Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS), desfăşurată on-line.

17 februarie 2021

Ţine discursul „Pandemia Covid-19, o criză sistemică” la panelul “The Covid Pandemic as a Systemic Crisis: What can we learn from a diversity of impacts, responses and failures for future crises?” din cadrul conferinţei internaţionale „WAAS@60. A Planetary Moment”.

8 februarie 2021

Ia parte la şedinţa Board of Trustees al Academiei Mondiale de Artă şi Ştiinţă (WAAS), desfăşurată on-line.

27 ianuarie 2021

Participă, on-line, la deschiderea ediţiei a IV-a a Dezbaterilor de la Sinaia, cu tema „Uniunea Europeană şi perspectivele ei”. La panelul „Proiectul și realizările Uniunii Europene”, ţine discursul „Uniunea Europeană între speranţe şi anxietăţi”.

22 ianuarie 2021

Participă la panelul on-line „Relevance of Multilateralism in the 21st Century. In a world where countries put their interests first, is multilateralism a dying concept?” organizat de India’s International Movement to Unite Nations.