EMIL CONSTANTINESCU

Președinte

Profesor, Rector

Lider civic

Geolog, Explorator 

17 martie 2019

Aflat în capitala Azerbaidjanului, ia parte la reuniunea specială a Academiei Mondiale de Artă și Științ㠄Global leadership in the 21st century”, ca moderator al sesiunii “Conducerea globală: realizările anterioare și viitoarele provocări”.

14 – 16 martie 2019

Participă la VII Global Baku Forum “A New Foreign Policy”. Ține un discurs la panelul “The role of science and culture in contemporary decisions making” moderat de Harold Varmus, laureat al premiului Nobel.

11 martie 2019

Participă la ceremonia conferirii titlului de Doctor Honoris Causa de către SNSPA prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.

7 martie 2019

Susține discursul „Educația pentru cultura păcii și obiectivele de dezvoltare durabilă: lecții din istoria Levantului pentru prevenirea conflictelor viitoare” în cadrul conferinței „Inițiativa Levant pentru Pace Global㔠organizată în Senatul Italiei, la Palazzo Giustiniani din Roma.

25 - 26 februarie 2019

Participă, la Skopje, la masa rotundă la nivel înalt "Values based leadership - from principles to action" și la comemorarea președintelui  Boris Trajkovski, evenimente

organizate la 15 ani de la tragica sa moarte de Guvernul Republicii Macedonia și Fundația Internațională Boris Trajkovski.

6 – 8 februarie 2019

Participă, în calitate de invitat de onoare, la a 22-a ediție a Eurasian Economic Summit desfășurat la Istanbul (Turcia).

5 februarie 2019

Este vorbitor principal la dezbaterea „Analiza resurselor naturale, minerale, de mediu și financiare ale României la nivelul anului 2018”, organizată la Banca Națională a României în cadrul demersului „Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România – Orizont 2040” inițiat de Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale.

2 februarie 2019 

Participă la spectacolul organizat la Ateneul Român, cu ocazia Anului Nou Chinezesc, de Casa Româno – Chineză și Ambasada Republicii Populare Chineze.

1 februarie 2019

Susține conferința „Teatrul, ca o conștiință a umanității”, în cadrul Galei aniversare organizate cu prilejul împlinirii a 70 de ani de existență a Teatrului Alexandru Davila din Pitești.

26 – 27 ianuarie 2019

Susține discursul “O viziune globală și strategia de dezvoltare pe termen lung a României: fundamentul bunei guvernări la nivel național și local”, la Întâlnirea anuală publică deschis㠓România și convergențele viitorului” organizată de Asociația Strategia Dezvoltării României – Regiunea Dobrogea, la Casa de Cultură din Constanța.

Ia cuvântul la Întâlnirea profesională dedicată demarării Proiectului de țar㠖 Inițiativa Dobrogea, la Casa de Cultură din Constanța.

24 ianuarie 2019

Participă la celebrarea a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, în Piața Unirii din municipiul Focșani.

21 ianuarie 2019

Postul de radio catolic Radio Maria difuzează un interviu cu președintele Emil Constantinescu, despre vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România, din 7 – 9 mai 1999.

15 ianuarie 2019

Deschide lucrările mesei rotunde “Panait Istrati - scriitor național, scriitor levantin”, organizată de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului în parteneriat cu Asociația Prietenii lui Panait Istrati și Asociația Lingua Economica.

De Ziua Culturii Române, ia parte la conferința“Limba latină, prima instituție a Europei” susținută de Radu Boroianu și la recitalul de poezie "De la Ovidiu la Eminescu", la Teatrul Nottara.

13 ianuarie 2019

La invitația Federației Comunităților Evreiești din România, participă la concertul de Anul Nou “Regal muzical vienez”, la Templul Coral.

10 ianuarie 2019

Participă la concertul extraordinarsusținut la Ateneul Român de orchestra Uniunii Europene și corul Filarmonicii George Enescu, cu ocazia preluării PreședințieiConsiliului Uniunii Europene de către România.


8 ianuarie 2019

La invitația președintelui Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române, Emil Burzo și a primarului Emil Boc, ține un discurs la ceremonia de dezvelire a statuii lui Iuliu Maniu din Piața Ștefan cel Mare.