EMIL CONSTANTINESCU

Preşedinte

Profesor, Rector

Lider civic

Geolog, Explorator 

13 DECEMBRIE 2018

Participa la sesiunea comemorativa dedicata fostului presedinte Heydar Aliyev, organizata de Uniunea Azerilor din Romania, alaturi de noul ambasador al Republicii Azerbaidjan in Romania, dr. Huseyn N. Najafov si numerosi membri ai comunitatii azere.

12 DECEMBRIE 2018

Participa la sesiunea omagiala dedicata de Academia Romana academicianului Criastian Hera, la implinirea varstei de 85 de ani.

11 DECEMBRIE 2018

Prezinta activitatea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului la Comisia pentru Invatamant, Stiinta, Tineret a Camerei Deputatilor.

Participa la receptia oferita de ambasadorul Japoniei cu ocazia aniversarii imparatului Akihito.

5 DECEMBRIE 2018

Participa la festivitatea decernarii Premiilor anuale ale Muzeului National al Literaturii Romane.

Ia parte la sesiunea dedicata comemorarii lui Constantin Ticu Dumitrescu, la Teatrul National “Ion Luca Caragiale” Bucuresti.

2 DECEMBRIE 2018

Acorda un interviu despre Catedrala Mantuirii Neamului, difuzat de TVR 1 in cadrul emisiunii “Universul credintei”.

1 DECEMBRIE 2018 

De Ziua Nationala a Romaniei, participa la parada militara din Piata Arcul de Triumf.

30 NOIEMBRIE 2018

Participa la Sfanta Liturghie oficiata de PP Teofil al III-lea, patriarhul Ierusalimului si a toată Palestina si de PFP Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane la Catedrala Mântuirii Neamului, de Sfantul Andrei.

Ia parte la receptiaoferita de presedintele Romaniei, cu ocazia Zilei Nationale, la Palatul Cotroceni.

29 NOIEMBRIE 2018 

Prezinta rezultatele cercetarilor in proiectul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului “Dobrogea, martor al civilizatiilor milenare ale Levantului. Punte intre Extremul Orient si Occident”, in cadrul unui simpozion gazduit de Muzeul de Geologie.

Ia parte la evenimentul omagial organizat de Institutul de Studii Liberale la 100 ani de la nasterea lui Dan A. Lazarescu. 

28 NOIEMBRIE 2018

Participa la sedinta solemna a Parlamentului Romaniei consacrata celebrariiCentenarului Marii Uniri.

26 NOIEMBRIE 2018

Il primeste pe dr. Akkan Suver, presedintele The Marmara Foundation din Istanbul.

20 – 24 NOIEMBRIE 2018

Se afla la Dubrovnik (Croatia) pentru a participa la sedintele conducerii World Academy of Art and Science (WAAS) si World University Consortium (WUC) şi la “WAAS roundtable on the future of global governance”.

17 NOIEMBRIE 2018

Este invitatul Danielei Zeca Buzura, realizatoarea emisiunii “Mic dejun cu un campion”, difuzata de TVR2.

15 NOIEMBRIE 2018

Sustine discursul de deschidere al conferintei internationale “Rivers – Deltas – Seas Systems”, organizata cu ocazia implinirii a douazeci si cinci de ani de activitate a Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Geologie Marina si Geocologie GeoEcoMar, la Biblioteca Academiei Romane.

Participa la lansarea albumului filatelic “Un secol de istorie. Fauritori ai Marii Uniri”, la Muzeul Municipiului Bucuresti, Palatul Sutu.

13 NOIEMBRIE 2018

La implinirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu patria-mama, participa la sedinta solemna organizata de Consiliul Judetean Tulcea si Consiliul Judetean Constanta si la Gala “100 – oameni pentru Tulcea, oameni pentru Romania”, care are loc la Teatrul Jean Bart din Tulcea.

6 NOIEMBRIE 2018

Participa la lansarea cartii “Parintii mei duhovnicesti, Arsenie Papacioc si Petroniu Tanase. Marturii si trairi” scrisa de preotul Iustinian Stoica de la Muntele Athos si la seara culturala dedicata lui Arsenie Papacioc, la Facultatea de Teologie din Bucuresti.

1 NOIEMBRIE 2018

La Banca Nationala a Romaniei, participa la Simpozionul de istorie, economie si civilizatie bancara transilvana „Ion Lapedatu”.

Ia parte la sesiunea aniversara a Academiei Romane dedicata academicianului Dan Berindei, la implinirea a 95 de ani.    

Este prezent la ceremonia de decernare a premiilor Topul Firmelor din Arges, ediţia XXIII.

31 OCTOMBRIE 2018

La invitatia profesorului Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, participa la Gala Laureatilor Topului Firmelor din Bucuresti.

30 OCTOMBRIE 2018

Prezideaza sedinta Consiliului Stiintific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului.

29 octombrie 2018

Sustine discursul de deschidere al Atelierului exploratoriu cu titlul ”Buna guvernanta in Levant”, organizat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului, cu participarea conducerii Academiei Mondiale de Arta si Stiinta - Garry Jacobs, Alberto Zucconi si Nebojsa Neskovic.

16 - 18 octombrie 2018

Participa la Conferinta anuala a Clubului de la Roma si la evenimentele desfasurate in capitala Italiei cu ocazia implinirii a 50 de ani de la infiintarea organizatiei.

12 octombrie 2018

Institutul de Studii Liberale ii confera Premiul Libertatii, intr-o ceremonie organizata in cadrul Scolii Libertatii de la Sighetu Marmatiei

9 octombrie 2018

Sustine un discurs la conferinta "Istoria relatiilor romano - arabe. Studiul limbii arabe si traducerea literaturii arabe in Romania", organizata la Muzeul National al Satului de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului si Centrul Cultural European Romano - Panarab, cu ocazia implinirii a 100 de ani de relatii diplomatice oficiale cu lumea araba.

2 octombrie 2018

Participa la receptia oferita de ambasadorul Cord Meier-Klodt cu prilejul Zilei Unitatii Germane.

30 septembrie 2018

Se adreseaza participantilor prezenti la concertul din Sala mica a Ateneului Roman, organizat in cadrul Editiei a XVIII-a a Simpozionului international "Experimentul Pitesti - reeducarea prin tortura", ocazie cu care se lanseaza si numarul 104 al revistei "Memoria".

27 septembrie 2018

Este invitat la evenimentul dedicat implinirii a 50 de ani de la infiintarea Comunitatii Sant'Egidio de la Roma, desfasurat in Aula Magna a Facultatii de Teologie Romano-Catolica din Bucuresti.

25 septembrie 2018

Deschide conferinta "Cercetari privind relatiile dintre Romania si Turcia in perioada 1878 - 2018", organizata de Institutul de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului, Institutul de Turcologie din Cluj Napoca si Ambasada Republicii Turcia.

24 septembrie 2018

Este invitatul Mariei Toghina, realizatoarea emisiunii "Serviciul de noapte" difuzata de Radio Romania Actualitati.

16 - 20 septembrie 2018

La Seul (Coreea de Sud), participa la A 4-a ediţie a Summitului Aliantei Mondiale a Religiilor, organizat de Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL). Actuali si fosti sefi de stat, politicieni, diplomati, personalitati academice si culturale, lideri religiosi din intreaga lume discuta despre necesitatea gasirii unor solutii pentru reconciliere si pace. Primeste din partea organizatorilor Premiul pentru promovarea pacii in lume.

Ia parte la 5th Baltic – Black Sea Forum on „Solidarity peacekeeping: Greater Europe and Asia. Experience and prospects”, organizat la Seul de International  Centre for Black Sea – Baltic Studies and Consensus Practices (Ucraina).

Tine o prelegere la Univeristatea Sejong din Seul.

Viziteaza sediul central al firmei Samsung si se intalneste cu conducerea acesteia.              

11 septembrie 2018

Deschide lucrarile "Scolii anuale de studii bizantine. Reprezentari ale Bizantului in istorie, literatura si arta", proiect al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizatia Levantului, care se desfasoara la Bucuresti si Constanta intre 11 si 19 septembrie 2018.

27 august 2018

La invitatia ministrului Afacerilor Externe, participa la Reuniunea anuala a diplomatiei romane.

23 august 2018

Tine un discurs la Al XXV-lea Congres al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, desfasurat la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Asista la ceremonia religioasa de reinhumare,  in curtea Catedralei Unitatii Nationale, a ramasitelor trupesti a zece partizani anticomunisti ucisi in timpul unor confruntari armate purtate in anul 1949 cu autoritatile statului comunist pe teritoriul localitatilor Bistra, Mesentea si Cricau.

10 august 2018

Se intalneste cu rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. Mircea Dumitru.

3 august 2018 

Participa la lansarea Asociatiei Mircea Ionescu Quintus, alaturi de Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, Ludovic Orban, presedintele PNL, acad. Constantin Balaceanu Stolnici, Dinu Zamfirescu, presedintele Consiliului Stiintific al IICCMER şi alte personalitati liberale, la Palatul Parlamentului.

25 iulie 2018

Se intalneste cu presedintele Academiei Romane, Ioan Aurel Popa.

10 iulie 2018 

Se intalneste cu dr. Stefan Marincea, directorul Institutului Geologic al Romaniei.

4 iulie 2018

Se intalneste cu dr. Luis Ovidiu Popa, directorul Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".

3 iulie 2018

Se intalneste cu ambasadorul Georgiei in Romania.

29 iunie 2018

Participa la evenimentele organizate de ambasadorul Hans Klemm cu prilejul Zilei Nationale a Statelor Unite ale Americii.

22 iunie 2018

La Constanta, lanseaza proiectul Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului (ISACCL) „Dobrogea. Punte intre Extremul Orient si Occident”.

In calitate de presedinte al ISACCL, semneaza acorduri de parteneriat cu comandorul Octavian Tarabuta, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Batran” si cu prof. dr. Sorin Rugina, rectorul Universitatii „Ovidius”.

Sustine un discurs la masa rotunda cu tema „Portul Constanta pe Drumul Matasii 2018”, organizata de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime, in parteneriat cu Silk Road Association si Constanta Port Business Association.

20 iunie 2018 

Se intalneste cu ambasadorul Spaniei, la incheierea mandatului in Romania.

19 iunie 2018

Participa la ceremonia acordarii titlului de Doctor Honoris Causa al SNSPA lui Miroslav Lajcak, presedintele Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite.

Ia parte la receptia oferita de ambasadorul Croatiei, de Ziua Nationala.

7 iunie 2018

Se intalneste cu Thierry de Montbrial, la Academia Romana, cu prilejul lansarii volumului “Istoria timpului meu”.

Participa la receptia oferita de ambasadorul Rusiei, cu ocazia Zilei nationale.

4 iunie 2018

Participa la receptia oferita de ambasadorul Italiei, cu ocazia Zilei nationale.

30 mai 2018

La Banca Naţională a României, lanseaza volumul 2 al trilogiei “Resursele minerale ale Romaniei”, coordonat impreuna cu acad. Nicolae Anastasiu. Iau cuvantul guvernatorul BNR, acad. Mugur Isarescu, acad. Gheorghe Udubasa, m. c. al Academiei Romane Tudor Berza si directorul Editurii Academiei Romane, Mihai Popa.

23 – 24 mai 2018

La sediul UNESCO din Paris, participa la simpozionul „Promotion of Peace and Non-violence”, organizat cu ocazia International Vesak Day. Se intalneste cu Audrey Azoulay, director general al UNESCO.

La Assemblee Nationale, se intalneste cu senatoarea Samia Ghali, membra in Comisia de cultura si educatie. 

19 – 20 mai 2018

In calitate de presedinte al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului (ISACCL), modereaza conferinta "Solidarity of Empathy for Peace", organizata impreuna cu ONG-ul sud-coreean "Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light" (HWPL), la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Conferinta s-a bucurat de participarea presedintelui Ucrainei 2005 -2010, Viktor Iuscenko, presedintelui Croatiei 2000-2010, Stjepan Mesic, presedintelui Albaniei 1997 – 2002, Rexhep Meidani, a primului presedinte democrat din Belarus 1991 - 1994, Stanislav Suskevici, a lui Ghenadi Burbulis, cel mai important colaborator al presedintelui Boris Eltin in perioada 1990-1992, artizanul documentului care a consfintit decesul URSS, semnat la 8 decembrie 1991, a lui Haris Silajdzic, fost presedinte al Administratiei prezidentiale din Bosnia-Hertegovina etc.

9 mai 2018

De Ziua Europei, participa la receptia oferita de presedintele Romaniei, la Palatul Cotroceni.

7 mai 2018

Ia parte la funeraliile Doinei Cornea, la Cluj-Napoca.

2 – 4 mai 2018

Participa la XV International Colloquium ”The Role and Impact of International Institutions on Economic Theory and Policy”, organizat de Academia Mondiala de Arta si Stiinta la Maison des Sciences de l’Homme, Paris.

24 aprilie 2018

La invitatia guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, participa la cea de-a XXVI-a editie a Simpozionului anual de istorie si civilizatie bancara “Cristian Popisteanu”, cu tema „Reconfigurari statale si institutii financiar-bancare în Europa anului 1918”.

16 – 19 aprilie 2018

Participa la intalnirea anuala a conducerii Bibliotecii din Alexandria (Egipt).

Se intalneste cu presedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, la Palatul Al-Ittihadiya din Cairo.

11 – 12 aprilie 2018

La cel de-al XXI-lea Summit Economic al Eurasiei, organizat la Istanbul, de Fundatia Marmara, sustine discursul de deschidere a „Sesiunii presedintilor”, la care iau parte presedintii Macedoniei, Gjorge Ivanov si Bosniei Hertegovina, Marinko Cavara si fostii presedinţi ai Turciei, Abdullah Gul (2007 – 2014), Letoniei, Valdis Zatlers (2007 – 2011), Croatiei, Stjepan Mesic (2000 – 2010), Ivo Josipovic (20101 – 2015) si Republicii Moldova, Petru Lucinschi (1997 – 2001).

3 – 5 aprilie 2018

Modereaza sesiunea „Foundations of Democracy”, in cadrul mesei rotunde „Future of Democracy: Challenges & Opportunities”, organizata la Inter-Universitary Centre Dubrovnik, de Academia Mondiala de Arta si Stiinta (WAAS). Participa la sedinta Comitetului de conducere al WAAS si la sedinta Comitetului director al World Universitiy Consortium (WUC).

30 martie 2018

Sustine discursul de deschidere a conferintei “Determinantii formularii noii ordini mondiale fata de conflict sau de dialogul civilizatiilor”, organizata de Centrul Cultural European Româno-Panarab in colaborare cu Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizatia Levantului si Centrul pentru Studii si Dialog Interreligios si Intercultural. Invitat special al evenimentului de la Bucuresti este Samir Al Ghatas, presedintele Forumului Orientul Mijlociu de Studii Strategice si membru al Parlamentului egiptean.

29 martie 2018

Se intalneste cu Yevhen Levytskyi, ambasadorul Ucrainei în Romania.

27 martie 2018

Ia parte la sedinta solemna comuna a Parlamentului, dedicata aniversarii Centenarului unirii Basarabiei cu Romania.

26 martie 2018

Participa la sesiunea omagiala “Romania si Republica Moldova. Ieri, azi si maine” organizata de Academia Romana.

Ia parte la ceremonia decorarii dr. Akkan Suver, presedintele Fundatiei Marmara Istanbul, de catre MS Margareta a Romaniei.

24 martie 2018

Este invitat la dejunul de lucru oferit de amabasadorul Frantei cu ocazia vizitei in Romania a fostului ambasador Pierre Menat.

22 martie 2018

Participa la sesiunea omagiala a Academiei Romane dedicata academicianului Bogdan Simionescu, la implinirea a 70 de ani.

18 martie 2018

Sustine o comunicare la sesiunea „Cartea si dezvoltarea nationala” din cadrul The International Summit of the Book desfasurat la Baku.

15 – 17 martie 2018

La cea de-a VI-a ediţie a Global Baku Forum sustine discursul „Stiinta si politica”.

14 martie 2018

Este primit de Ilham Aliyev, presedintele Republicii Azerbaidjan.

Se intalneste cu delegatia parlamentara a Grupului de prietenie Romania – Azerbaidjan, aflată la Baku.

Participa la sedinta board-ului Nizami Ganjavi International Center.

9 martie 2018

Participa la ceremonia militara si religioasa organizata de Ziua detinutilor politici anticomunisti din perioada 1944 – 1989. Depune o coroana de flori la Monumentul „Aripi” din Piata Presei Libere.

8 martie 2018

Impreuna cu academicianul Nicolae Anastasiu, in calitate de coordonatori ai lucrarii, lanseaza primele doua volume din seria “Resursele minerale ale Romaniei”, la Muzeul Judetean de Mineralogie Victor Gorduza din Baia Mare.

7 martie 2018

La invitatia rectorului Ioan Mircea Farcas, sustine conferinta “Puterea cartii”, în Aula Magna a Facultatii de Litere – Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

28 februarie 2018

Ia cuvantul in deschiderea sesiunii festive a Academiei Romane, la împlinirea a 150 de ani de la nasterea savantului Ludovic Mrazec, intemeietorul Societatii Romane de Geologie si presedinte al Academiei Romane 1932 – 1935.

26 februarie 2018

Participa la Gala decernarii Premiilor “Nine O’Clock - 27 de ani”.

23 februarie 2018

Alaturi de alti fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est, participa, la Kiev (Ucraina), la IV Baltic – Black Sea Forum “Solidarity Security of the Baltic and Black Sea Countries as the Consensus Strategy for the Wider Europe”.

21 februarie 2018

Ia parte la ceremonia de acordare a titlului Partener diplomatic oficial pentru anul 2018 pentru Gentlemen’s Corner.

10 februarie 2018 

La invitatia ambasadorului Chinei, participa la spectacolul de gala organizat la Ateneul Roman cu ocazia intrarii in Anul nou chinezesc.

2 februarie 2018

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu il invita la un pranz de lucru, la Palatul Elisabeta.

24 ianuarie 2018

Participa la concertul extraordinar sustinut de Gheorghe Zamfir la Palatul Culturii din Tg. Mures, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Romane.

19 ianuarie 2018

La Biblioteca Academiei Romane din Iasi, lansează volumul 2 al cartii "Resursele minerale ale Romaniei. Minerale metalice si minereuri", volum coordonat împreună cu academcianul Nicolae Anastasiu,

15 ianuarie 2018

De Ziua Culturii Nationale, participa la concertul organizat la Ateneul Roman de Ministerul Culturii.