EMIL CONSTANTINESCU
Preşedinte Profesor, Rector Lider civic Geolog, Explorator

 

Agenda 2017

5 iulie 2017

Sustine discursul „Diplomatia culturala - o sansa pentru pacea mileniului 3” la conferinta „Evolutions in Fithting Terrorism and the New Challenges of the Middle East”, organizata de Middle East Political and Economic Institute, Ambasada Republicii Iran in Romania, Fundatia EURISC si Fundatia Europeana Titulescu.

4 iulie 2017

Participa la evenimentele organizate de Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia Zilei Naţionale a SUA.

29 iunie 2017

La invitatia Preasfintitului parinte Petroniu, episcopul Salajului, sustine conferinta “Memoria Golgotei. Valorile crestine in lumea post-moderna”, in cadrul seriei de dezbateri “Glasul Bisericii in cetate”, la Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj.

11 – 13 iulie 2017

Participa,la Haga, la World Justice Forum V şi la sedinta board-ului World Justice Project.

29 iunie 2017

La invitatia Preasfintitului parinte Petroniu, episcopul Salajului, sustine conferinta “Memoria Golgotei. Valorile crestine in lumea post-moderna”, la Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj.

21 – 22 iunie 2017

La Beijing, participa la conferinta “China’s New Role in International Relations: The Prospects of One Belt One Road Initiative”, organizata de Nizami Ganjavi International Center in parteneriat cu Peking University si Pangoal Institution.

16 iunie 2017

Se intalneste cu Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, la ceremonia acordarii titlului de DHC de catre SNSPA.

8 – 9 iunie 2017

La Melbourne, are intalniri cu Colin Brooks, presedintele Adunarii Legislative si cu Bruce Atkinson, presedintele Consiliului Legislativ, la sediul Parlamentului statului Victoria.

Discuta cu guvernatorul statului Victoria, Linda Dessau.

Are o intrevedere cu liderii comunitatii romanesti, la care participa si Nineta Barbulescu, ambasadorul Romaniei in Australia.

6 – 7 iunie 2017

La Universitatea Sydney, sustine conferinta „Shaping a Culture of Peace in Europe”, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Se intalneste cu Shelley Hancock, presedintele Adunarii Legislative, la sediul Parlamentului statului New South Wales. 

30 mai – 1 iunie 2017

In cadrul Berlin International Human Rights Congress, prezinta discursul de deschidere, “Human Rights and Democracy in Times of Greater Global Insecurity”. Sustine o alocutiune la seminarul “Human Rights”, in Parlamentul german si discursul principal, “Utilizing Cultural Diplomacy to Develop Economic and Cultural Bridges” in cadrul sesiunii “The International Symposium on Cultural Diplomacy in Germany”.

19 mai 2017

La Academia Romana, participa la sesiunea dedicata academicianului Ionel Haiduc, la implinirea varstei de 80 de ani.

13 mai 2017

Este primit de preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, la Palatul Al Ittihadiya din Cairo.

11 – 12 mai 2017

Participa la sedinta board-ului Bibliotecii din Alexandria (Egipt).

9 mai 2017

Participa la sesiunea solemna organizata de Academia Romana cu ocazia implinirii a 140 de ani de la castigarea independentei Romaniei si a Zilei Regalitatii.

26 aprilie 2017

La Palatul Parlamentrului, ia parte la sedinta jubiliara comuna a Senatului si Camerei Deputatilor dedicata aniversarii Centenarului „Iasi, capitala Regatului Romaniei 1916 – 1918 si oras al Marii Uniri”.

22 aprilie 2017

Participa la Congresul ALDE, desfasurat la Palatul Parlamentului.

19 aprilie 2017

Ia cuvantul la dezbaterea despre mineriada din 13 – 15 iunie 1990, organizata de Cafeneaua critica si moderata de profesorul Ion Bogdan Lefter, la Club A.

7 – 8 aprilie 2017

Prezinta comunicarea „Gestionarea incertitudinii – o provocare pentru societatea contemporana” la “First International Conference on Anticipatio” organizata de Academia Mondiala de Arta si Stiinta (WAAS) in colaborare cu Universitatea din Trento. Participa la sedinta conducerii WAAS.

5 – 6 aprilie 2017

Se afla la Istanbul (Turcia), pentru a lua parte la „The 20th Eurasian Economic Summit”.

27 martie 2017 

Participa la Gala News.ro „Romania autentica. Romania pozitiva”.

24 martie 2017

Sustine discursul „Uniunea Europeana la 60 de ani, intre sperante si anxietati” la conferinta „Europa, incotro?” organizata la Senat de europarlamentarii Norina Nicolai si Mircea Diaconu.

21 martie 2017

Este invitat de ASR PRincipesa Margareta la dineul oficial prilejuit de implinirea a douazeci de ani de la prima vizita externa a Familiei regale, dupa 1989, reprezentand interesele Romaniei.

20 martie 2017

La conferinta „Cunoasterea trecutului totalitar comunist. De la interes la dezinteres (si retur)”, organizata de IICCMER la Biblioteca Nationala, sustine comunicarea „Pedagogia suferintei si datoria neuitarii”.

15 – 17 martie 2017

Participa la V Global Baku Forum, in Azerbaidjan.

9 – 11 martie 2017

In cadrul 2017 Berlin Economic Forum - Innovative Nation Branding, prezinta discursul de deschidere, “Homo Inventicus” şi o comunicare la panelul International Policy Requirements for Creative Economics, Sustainable Tourism & Responsible Foreign Investment.

23 februarie 2017

Participa la conferinta „Revolutia blockchain”, organizata de Clubul Romania, la Biblioteca Centrala Universitara. Se intalneste cu Alexander Tapscott.

20 februarie 2017

Ia parte la sesiunea omagiala a Academiei Romane dedicata academicianului Mircea Malita, la implinirea varstei de 90 de ani.

2 februarie 2017

Participa la receptia de bun ramas oferita de ambasadorul Italiei, Diego Brasioli.

31 ianuarie 2017

Primeste delegatia Marmara Group Foundation, aflata in vizita in Romania. Se intalneste cu ambasadorul Turciei, Osman Koray Ertas.

 26 ianuarie 2017

Participa, in calitate de invitat special, la dezbaterea „Romania – 10 ani in Uniunea Europeana”, organizata de Club Romania, la Biblioteca Centrala Universitara.

25 ianuarie 2017

Participa la Gala „Omul anului”, organizata de publicatia Cotidianul.

18 ianuarie 2017

Este invitatul profesorului Ion Bogdan Lefter, la editia 200 a Cafenelei critice, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate.

13-17 ianuarie 2017

Participa, la Cairo, la conferinta internationala „Securitatea democratiei in timpul extremismului si violentei” organizata de Bibliotheca Alexandrina. Sustine discursul „Esecul ideologiei Politically Correctness; nevoia de o politica bazata pe realitatea unei lumi in schimbare” in cadrul sesiunii „Perspective actuale: tarile occidentale”.