EMIL CONSTANTINESCU
Preşedinte Profesor, Rector Lider civic Geolog, Explorator

27 - 28 decembrie 2017

Participa la momentul comemorativ dedicat omagierii presedintelui  Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad, la Academia Romana si la slujba

de inmormantare de la Catedrala Romano-Catolica Sfantul Iosif.

21 decembrie 2017

Este invitat la concertul cameral "Sarbatoarea luminilor", Templul Coral.

20 decembrie 2017

Participa, la Muzeul National de Geologie,  la sesiunea de conferinte dedicata savantului Ludovic Mrazec, cu ocazia implinirii a 150 de ani de la nastere. 

19 decembrie 2017

Sustine un discurs la prima editie a Silk Road Romania Forum, eveniment organizat la SNSPA.

 16 decembrie 2017

Este invitatul lui Titi Dinca in deschiderea Editiei speciale a TVR.

Participa la funeraliile Regelui Mihai I al Romaniei,

13 decembrie 2017

Prezinta condoleante Familiei Regale a Romaniei si depune o coroana de flori la Castelul Peles.

12 decembrie 2017

Ia parte la sesiunea solemna a membrilor Jockey Club in memoria Majestatii Sale Regele Mihai.

11 decembrie 2017

Participa la sedinta solemna comuna a Parlamentului dedicata omagierii personalitatii Regelui Mihai I al Romaniei.

1 decembrie 2017 

Participa la parada militara din Piata Arcul de Triumf si la receptia oferita la Palatul Cotroceni de presedintele Romaniei, cu prilejul Zilei Nationale.

26 noiembrie 2017

Este invitat la lansarea „Anului centenar”, la Teatrul National I. L. Caragiale.

22 – 24 noiembrie 2017 

La conferinta internationala „Provocarea umanitara a unui parteneriat euro-mediteranea” desfasurata la Atena (Grecia), in cadrul sesiunii „Cultivarea societatilor umanistice, multiculturalismul si cultura pacii in secolul 21 in cadrul parteneriatului euro-mediteranean. Parti si provocari comune” sustine un discurs despre Initiativa Levant pentru Pacea Globala, promovand misiunea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului, recent infiintat la Bucuresti.

20 – 21 noiembrie 2017

Organizeaza, la Palatul Parlamentului, primul eveniment desfasurat sub egida Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului (ISACCL), centru de excelenta al Academiei Mondiale de Arta si Stiinta (WAAS), conferinta “Intiativa Levant pentru pace mondiala: prin diplomatie culturala spre o pace durabila”. La conferinta au participat Heitor Gurgulino de Souza (Brazilia), presedintele WAAS, Garry Jacobs (SUA), CEO si chairman WAAS, Ivo Šlaus (Croatia), presedinte de onoare WAAS, Alberto Zucconi (Italia), co-chairman WAAS, Stjepan Mesici, presedintele Croației 2000-2010, Shoshana Bekerman (SUA), directoarea Coalitiei Interparlamentare pentru Etica Globala (IPCGE), ambasadori, reprezentanti ai elitei academice din Bulgaria, Serbia, Turcia, Croatia si Romania.

15 - 18 noiembrie 2017

Participa la „A doua conferinta internationala despre viitorul educatiei: invatamantul eficient intr-o perioada de crestere a vitezei, complexitatii si nesigurantei”organizata de Academia Mondiala de Arta si Stiinta la Roma (Italia).

12 noiembrie 2017

La Ateneul Roman, sustine un discurs la „Conferinta anuala europeana a retelei centrelor de reabilitare a victimelor torturii” si la aniversarea a 25 ani de activitate ai Fundatiei ICAR.

9 noiembrie 2017

Participa la „In memoriam Zoe Petre”, la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti. 

3 noiembrie 2017

Se intalneste cu Ivo Josipovic, presedintele Croatiei 2010 – 2015, la Gala Topul Firmelor Prahovene.

31 octombrie 2017

Este invitat la reuniunea festiva dedicata aniversarii a 500 de ani de la inceperea reformei protestante, la Biserica Evanghelica C. A. (Lutherana).

24 octombrie 2017

Participa la cea de-a XXIV-a ediţie a Galei laureatilor Topului firmelor din Bucuresti, organizata de Camera de Comert si Industrie Bucuresti.

19 octombrie 2017

Il primeste pe ambasadorul Egiptului, Salah El-Sadek.

14 octombrie 2017          

Este prezent la Berlin (Germania) pentru inaugurarea unei extensii a campusului Universitatii din Bucuresti din cadrul Institutului de Diplomatie Culturala. Ia cuvantul la manifestarea organizata cu acest prilej de ambasadorul Emil Hurezeanu, la sediul Ambasadei Romaniei Ón Germania.

5 octombrie 2017

La conferinta "Valoarea pelerinajelor si vizitelor religioase pentru dialogul intre culturi si religii in lumea de azi", organizata de Centrul de Studii si Dialog Interreligios si Intercultural al Facultatii de Teologie Ortodoxa, Universitatea din Bucuresti, sustine discursul de deschidere al conferintei si comunicarea "Dialogul crestino-musulman in mostenirea culturala europeana" in cadrul primei sesiuni de lucru.

4 octombrie 2017

Participa la gala organizata de Fundatia Culturala Memoria si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, cu ocazia lansarii numarului 100 al revistei Memoria, la Ateneul Roman.

29 septembrie 2017

Sustine un discurs in cadrul celei de-a XVI-a sesiuni a seminarului international Panser l'Europe cu tema "Religiile si identitatea europeana", organizat de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta in Aula Magna a Academiei Romane.

26 – 28 septembrie 2017

Participa la Inter-Parliamentary Coalition for Global Ethics High Level Forum desfasurat la Roma. Se intalneste cu senatorul Pier Ferdinando Casini, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Senatul Italian şi cu chestorul Senatului, Lucio Malan. Este primit in audienta la Vatican de cardinalul Jean-Louis Tauran, presedintele Consiliului Pontifical pentru Dialogul intereligios. Discuta cu Riccardo Di Segni, rabin sef al Romei.

22 septembrie 2017

In incheierea conferintei organizate la Palatul Parlamentului cu prilejul implinirii a douazeci de ani de la infiintarea institutiei Avocatul Poporului, adreseaza participantilor comunicarea  "Lungul drum spre statul de drept. Experienta tranzitiei de la dictatura la democratie in Europa de Est".

18 - 21 septembrie 2017

Se află la New York (SUA) pentru a participa la Concordia Annual Summit, unde sustine un discurs la sesiunea "The Future of the Free World Order. Strategic Dialogue"; prima ediţie a Oslo Freedom Forum in New York, organizat de Human Rights Foundation şi la International Symposium on Cultural Dimplomacy desfasurat la sediul Organizatiei Natiunior Unite.

12 septembrie 2017

La invitatia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, participa la conferinta de lansare a candidaturii Romaniei la Consiliului de Securitate al ONU, gazduita de Palatul Parlamentului.

12 septembrie 2017

La invitatia presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, adreseaza o alocutiune in cadrul sedintei plenului Senatului dedicata adoptarii unei Declaratii politice, cu prilejul implinirii a 20 de ani de Parteneriat Strategic Romania - SUA.

11 septembrie 2017

Sustine un discurs la ceremonia organizata de Banca Nationala a Romaniei cu prilejul implinirii a 20 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic Romania - SUA, ocazie cu care guvernatorul Mugur Isarescu ii ofera moneda de aur dedicata acestui eveniment.

29 august 2017

Ia parte la deschiderea Reuniunii anuale a diplomaţiei romanesti.

11 - 14 iulie 2017

Participa la World Justice Forum V şi la şedinţa board-ului World Justice Project, la Haga.

5 iulie 2017

Sustine discursul „Diplomatia culturala - o sansa pentru pacea mileniului 3” la conferinta „Evolutions in Fithting Terrorism and the New Challenges of the Middle East”, organizata de Middle East Political and Economic Institute, Ambasada Republicii Iran in Romania, Fundatia EURISC si Fundatia Europeana Titulescu.

4 iulie 2017

Participa la evenimentele organizate de Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia Zilei Naţionale a SUA.

29 iunie 2017

La invitatia Preasfintitului parinte Petroniu, episcopul Salajului, sustine conferinta “Memoria Golgotei. Valorile crestine in lumea post-moderna”, in cadrul seriei de dezbateri “Glasul Bisericii in cetate”, la Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj.

11 – 13 iulie 2017

Participa,la Haga, la World Justice Forum V şi la sedinta board-ului World Justice Project.

29 iunie 2017

La invitatia Preasfintitului parinte Petroniu, episcopul Salajului, sustine conferinta “Memoria Golgotei. Valorile crestine in lumea post-moderna”, la Centrul de Cultura si Arta al judetului Salaj.

21 – 22 iunie 2017

La Beijing, participa la conferinta “China’s New Role in International Relations: The Prospects of One Belt One Road Initiative”, organizata de Nizami Ganjavi International Center in parteneriat cu Peking University si Pangoal Institution.

16 iunie 2017

Se intalneste cu Xavier Bettel, premierul Luxemburgului, la ceremonia acordarii titlului de DHC de catre SNSPA.

8 – 9 iunie 2017

La Melbourne, are intalniri cu Colin Brooks, presedintele Adunarii Legislative si cu Bruce Atkinson, presedintele Consiliului Legislativ, la sediul Parlamentului statului Victoria.

Discuta cu guvernatorul statului Victoria, Linda Dessau.

Are o intrevedere cu liderii comunitatii romanesti, la care participa si Nineta Barbulescu, ambasadorul Romaniei in Australia.

6 – 7 iunie 2017

La Universitatea Sydney, sustine conferinta „Shaping a Culture of Peace in Europe”, urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Se intalneste cu Shelley Hancock, presedintele Adunarii Legislative, la sediul Parlamentului statului New South Wales. 

30 mai – 1 iunie 2017

In cadrul Berlin International Human Rights Congress, prezinta discursul de deschidere, “Human Rights and Democracy in Times of Greater Global Insecurity”. Sustine o alocutiune la seminarul “Human Rights”, in Parlamentul german si discursul principal, “Utilizing Cultural Diplomacy to Develop Economic and Cultural Bridges” in cadrul sesiunii “The International Symposium on Cultural Diplomacy in Germany”.

19 mai 2017

La Academia Romana, participa la sesiunea dedicata academicianului Ionel Haiduc, la implinirea varstei de 80 de ani.

13 mai 2017

Este primit de preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, la Palatul Al Ittihadiya din Cairo.

11 – 12 mai 2017

Participa la sedinta board-ului Bibliotecii din Alexandria (Egipt).

9 mai 2017

Participa la sesiunea solemna organizata de Academia Romana cu ocazia implinirii a 140 de ani de la castigarea independentei Romaniei si a Zilei Regalitatii.

26 aprilie 2017

La Palatul Parlamentrului, ia parte la sedinta jubiliara comuna a Senatului si Camerei Deputatilor dedicata aniversarii Centenarului „Iasi, capitala Regatului Romaniei 1916 – 1918 si oras al Marii Uniri”.

22 aprilie 2017

Participa la Congresul ALDE, desfasurat la Palatul Parlamentului.

19 aprilie 2017

Ia cuvantul la dezbaterea despre mineriada din 13 – 15 iunie 1990, organizata de Cafeneaua critica si moderata de profesorul Ion Bogdan Lefter, la Club A.

7 – 8 aprilie 2017

Prezinta comunicarea „Gestionarea incertitudinii – o provocare pentru societatea contemporana” la “First International Conference on Anticipatio” organizata de Academia Mondiala de Arta si Stiinta (WAAS) in colaborare cu Universitatea din Trento. Participa la sedinta conducerii WAAS.

5 – 6 aprilie 2017

Se afla la Istanbul (Turcia), pentru a lua parte la „The 20th Eurasian Economic Summit”.

27 martie 2017 

Participa la Gala News.ro „Romania autentica. Romania pozitiva”.

24 martie 2017

Sustine discursul „Uniunea Europeana la 60 de ani, intre sperante si anxietati” la conferinta „Europa, incotro?” organizata la Senat de europarlamentarii Norina Nicolai si Mircea Diaconu.

21 martie 2017

Este invitat de ASR PRincipesa Margareta la dineul oficial prilejuit de implinirea a douazeci de ani de la prima vizita externa a Familiei regale, dupa 1989, reprezentand interesele Romaniei.

20 martie 2017

La conferinta „Cunoasterea trecutului totalitar comunist. De la interes la dezinteres (si retur)”, organizata de IICCMER la Biblioteca Nationala, sustine comunicarea „Pedagogia suferintei si datoria neuitarii”.

15 – 17 martie 2017

Participa la V Global Baku Forum, in Azerbaidjan.

9 – 11 martie 2017

In cadrul 2017 Berlin Economic Forum - Innovative Nation Branding, prezinta discursul de deschidere, “Homo Inventicus” şi o comunicare la panelul International Policy Requirements for Creative Economics, Sustainable Tourism & Responsible Foreign Investment.

23 februarie 2017

Participa la conferinta „Revolutia blockchain”, organizata de Clubul Romania, la Biblioteca Centrala Universitara. Se intalneste cu Alexander Tapscott.

20 februarie 2017

Ia parte la sesiunea omagiala a Academiei Romane dedicata academicianului Mircea Malita, la implinirea varstei de 90 de ani.

2 februarie 2017

Participa la receptia de bun ramas oferita de ambasadorul Italiei, Diego Brasioli.

31 ianuarie 2017

Primeste delegatia Marmara Group Foundation, aflata in vizita in Romania. Se intalneste cu ambasadorul Turciei, Osman Koray Ertas.

 26 ianuarie 2017

Participa, in calitate de invitat special, la dezbaterea „Romania – 10 ani in Uniunea Europeana”, organizata de Club Romania, la Biblioteca Centrala Universitara.

25 ianuarie 2017

Participa la Gala „Omul anului”, organizata de publicatia Cotidianul.

18 ianuarie 2017

Este invitatul profesorului Ion Bogdan Lefter, la editia 200 a Cafenelei critice, proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate.

13-17 ianuarie 2017

Participa, la Cairo, la conferinta internationala „Securitatea democratiei in timpul extremismului si violentei” organizata de Bibliotheca Alexandrina. Sustine discursul „Esecul ideologiei Politically Correctness; nevoia de o politica bazata pe realitatea unei lumi in schimbare” in cadrul sesiunii „Perspective actuale: tarile occidentale”.