EMIL CONSTANTINESCU
Preşedinte Profesor, Rector Lider civic Geolog, Explorator

 

Agenda 2016

 

15 –19 decembrie 2016

In calitate de presedinte al Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin, participa la Annual Conference on Cultural Diplomacy, eveniment organizat în capitala Germaniei.

1 decembrie 2016

Ia parte la parada militara de la Arcul de Triumf si la receptia oferita de presedintele Romaniei cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei.

28 noiembrie 2016

Participa la sesiunea solemna a Academiei Romane, “Marea Unire din 1918”.

21 – 24 noiembrie 2016

Se afla la Sarajevo (Bosnia si Herzegovina) pentru a participa la conferinta “The Future of the Political Map”, organizata de Nizami Ganjavi International Center.

18 noiembrie 2016 

Participa la festivitatea de aniversare a Facultatii de Stiinte Politice, desfasurata in Aula Magna a Universitatii din Bucuresti.

Ia cuvantul la lansarea cartii “Mafia arabă” de Marius Oprea.

17 noiembrie 2016

Este invitatul lui Adrian Ursu in emisiunea Previziuni difuzata de Antena 3.

La douazeci de ani de la castigarea alegerilor prezidentiale, la Targul de carte Gaudeamus, se lanseaza cartea “Pretul demnitatii. O istorie altfel” de Laura Ganea, al carei protagonist este.

14 noiembrie 2016

Participa la dezbaterea “Blocajul Romaniei si reconcilierea nationala”, organizata de Cotidianul.

1 – 5 noiembrie 2016

Sustine discursul “Memoria suferintei si pedagogia libertatii” la Post-Graduate Certificate Course in Social Power organizat la Inter-University Centre din Dubrovnik, Croatia si participa la intalnirea board-ului Academiei Mondiale de Arta si Stiinta.

27 octombrie 2016

La invitatia presedintelui Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, participa la Gala laureatilor Topului Firmelor din Bucuresti, editia a XXIII-a.

15 octombrie 2016

La invitatia Asociatiei Clubul National Taranist – PNTCD, participa la aniversarea a 90 de ani de la infiintarea PNŢCD, la Muzeul Taranului Roman.

13 octombrie 2016

Ia parte, la Bratislava, la funeraliile lui Michal Kovac, presedintele Slovaciei 1993 – 1998.

11 octombrie 2016

Participa la conferinta internationala “Crimele Comunismului. Intre istorie si investigatii criminalistice”, organizata de IICCMER. Se intalneste cu Jens Rommel, procuror sef al Oficiului Central de Investigare a Crimelor National-socialismului din Ludwigsburg, Germania.

6 octombrie 2016

Participa la conferinta internationala “The Rise of Africa 2016. Cultural Diplomacy and the Afro-German Relations”, organizata de Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin. Se adreseaza participantilor in cadrul sesiunii “State of Affairs. Afro – European Relation Today”.

3 octombrie 2016

Participa la festivitatea deschiderii anului universitar la Facultatea de Geologie si Geofizica, Universitatea din Bucuresti.

30 septembrie 2016

Participa la deschiderea celei de-a XV-a editii a colocviului international Penser l’Europe, organizat de Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta si dedicat aniversarii a 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane.

14 septembrie 2016

Sustine discursul principal “Initiativa Levant pentru Pace Globala, fundament pentru o noua cultura a pacii” la Inauguration of the Inter Parliamentary Coalition for Global Ethics Multi Track Council for a Culture of Peace, la sediul Organizatiei Natiunilor Unite din New York.

5 septembrie 2016

In cadrul conferintei “A New Humanism for the 21st Century”, organizata de Coalitia Interparlamentara pentru Etica Globala, la Londra, sustine discursul de prezentarea a invitatului special - directorul general al UNESCO, Irina Bokova. 

30 august 2016

Participa la ceremonia dezvelirii bustului lui Alexander Dubcek, in Parcul Salii Palatului, alaturi de primarul general al Capitalei, doamna Gabriela Firea, ministrul Afacerilor Externe slovac, domnul Miroslav Lajcak si ministrul Afacerilor Externe roman, domnul Lazar Comanescu.

29 august 2016

La invitatia ministrului Afacerilor Externe, participa la ceremonia de deschidere a Reuniunii anuale a diplomatiei romane.

13 august 2016

Ia parte la funeraliile Reginei Ana, asistand la ceremonia religioasa din Piata Palatului Regal, Bucuresti.

Este invitatul lui Titi Dinca, realizatorul editiei speciale dedicata de TVR Reginei Ana.

10 august 2016

Prezinta condoleante membrilor Casei Regale a Romaniei si se reculege la catafalcul Reginei Ana, în Holul de onoare al Castelului Peles, Sinaia.

26 – 28 iulie 2016

Sustine un discurs la International Symposium on Cultural Diplomacy in the Arab World "The Political, Economic and Cultural Dimensions" organizat, la Berlin, de Institutul de Diplomatie Culturala.

14 iulie 2016

Ia parte la receptia organizata cu prilejul Zilei Nationale a Republicii Franceze.

8 – 10 iulie 2016

Participa, la Sinaia, la dezbaterea “Invatamantul superior romanesc – prezent si perspective”, organizata de Universitatea din Bucuresti pentru a marca implinirea a douazeci de ani de la infiintarea Consortiului Universitaria.

5 iulie 2016

Se intalneste cu E.S. Mohamed Alaaeldin Aly Shawky Elhadidi, ambasadorul Republicii Arabe Egipt in Romania.

1 iulie 2016

Participa la aniversarea a 25 de ani de la infiintarea Bancpost.

Este prezent la manifestarile organizate de Ambasada Statelor Unite ale Americii, cu ocazia Zilei Nationale a SUA.

28 – 30 iunie 2016

Ca presedinte al Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin, se intalneste in capitala Germaniei cu personalitati din mediul universitar, în scopul dezvoltarii programelor Academiei.

16 – 19 iunie 2016

Participa la Festivalul de Teatru de la Sibiu.

12 – 15 iunie 2016

Participa la The VIII High-Level Meeting “Global Forces, Local Voices – People Power in a Globalization World”, organizat de Nizami Ganjavi International Center in Andorra la Vella. Sustine un discurs in cadrul sesiunii “The Future Political Map”.

9 iunie 2016

Ia cuvantul in deschiderea conferintei internationale Agricultura pentru viata, viata pentru agricultura organizata de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

8 iunie 2016

La invitatia conducerii Universitatii din Bucuresti, participa la conferinta NATO in the 21st Century sustinuta de Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania.

7 iunie 2016

Ia parte la proiectia filmului documentar The King's War, la Palatul Parlamentului. Regizat de Trevor Poots, filmul este bazat pe un amplu interviu realizat de John Florescu cu MS Regele Mihai I al Romaniei.

2 iunie 2016

La invitatia ambasadorului Diego Brasioli, participa la receptia organizata de Ziua Nationala a Italiei.

30 mai 2016

Ia cuvantul in cadrul ceremoniei de inaugurare a monumentului Aripi din Piata Presei Libere, eveniment organizat de Fundatia Romana pentru Democratie in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti si Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si depune o coroana de flori in memoria luptatorilor din rezistenta anticomunista 1945 – 1989.

26 mai 2016

Participa la lansarea revistei Orizont Cultural Roman-Arab.

24 – 25 mai 2016

Pentru pregatirea momentului ecumenic religios din cadrul inaugurarii monumentului Aripi, dedicat luptatorilor anticomunisti, se intalneste cu PF Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS arhiepiscopul Ioan Robu, mitropolit romano-catolic de Bucuresti si presedinte al Confederatiei Episcopilor Catolici din Romania si cu rabinul Rafael Shaffer, conducatorul religios al comunitatii ebraice din Romania.

14 – 19 mai 2016

Participa la simpozionul “Rolul dialogului interreligios si intercultural in lumea de azi”, organizat de Al-Mustafa International University, la Qom (Iran). Conduce o delegatie universitara formata din profesori la Facultatile de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Cluj, Iasi si Constanta.

Are intalniri cu lideri religiosi si cu universitari din Qom, Isfahan si Teheran.           

11 –13 mai 2016

In calitate de membru in Board of Trustees al World Academy of Art and Science, participa, la Lisabona, la “XIII International Colloquium on Post-2008 Global Dynamics and Structural Changes: Economic, Political and Eco-Societal Transitions”.

9 mai 2016

Este invitat la sesiunea Academiei Romane dedicata implinirii a 150 ani de la urcarea pe tronul Romaniei a domnitorului Carol I.

Participa la receptia organizata de presedintele Romaniei cu ocazia Zilei Europei, la Palatul Cotroceni.

6 mai 2016

Ca presedinte al Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin, organizeaza, in parteneriat cu Fundatia Romana pentru Democratie, Universitatea din Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara ,,Carol I” si Scoala Nationala de Studii Politice şi Administrative conferinta internationala „Educatia superioara in domeniul diplomatiei culturale”, în sala Carol I a Bibliotecii Centrale Universitare.

La lucrarile conferintei, la care participa si 30 de studenti din 16 tari ale lumii, inscrisi la masteratul “Global Governance, International Relations & Cultural Diplomacy” organizat de Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin impreuna cu Universitatea din Siena, iau cuvantul ASR Principele Radu al Romaniei, prof. dr. Adrian Curaj, ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, prof. dr. Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti, prof. dr. Remus Pricopie, rectorul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative, prof. dr. Ivo Slaus, decan al Dag Hammarskjold University College of International Relations, Zagreb si presedinte de onoare al Academiei Mondiale de Arta si Stiinta (WAAS), Garry Jacobs, presedinte executiv al Academiei Mondiale de Arta si Stiinta (WAAS), Mark Donfried, directorul Institutului de Diplomatie Culturala din Berlin, reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Presedintiei Romaniei, Institutului Diplomatic Roman, Institutului Cultural Roman si alte personalitati din mediul academic.

4 mai 2016

La Banca Nationala a Romaniei, isi lanseaza volumul “Resurse minerale ale Romaniei”, coordonat impreuna cu prof. dr. Nicolae Anastasiu. Printre vorbitori se numara guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, presedintele Academiei Romane, Ionel Valentin Vlad, directorul Editurii Academiei Romane, Dumitru Radu Popescu si prof. dr. Gheorghe Udubasa.

27 aprilie 2016

Organizeaza, la sediul Fundatiei Romane pentru Democratie, o nouă intalnire de lucru pe tema finalizarii si inaugurarii monumentului “Aripi”.

22 – 25 aprilie 2016

In cadrul evenimentului “Deutsch – Syrischer Monat 2016”, organizat de Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin, participa la dezbaterea “Education, Immigration and New Career Paths”.

Sustine cursuri de master si doctorat, ca presedinte al Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin.

17 aprilie 2016

Participa la Adunarea Generală a Jockey Club.

10 – 11 aprilie 2016

Participa la sedinta board-ului Bibliotecii din Alexandria (Egipt).

9 aprilie 2016

La Palatul Prezidential din Cairo, este primit de presedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi.

6 – 7 aprilie 2016

Participa la cea de-a XIX-a ediţie a Eurasian Economic Summit, la Istanbul. Sustine discursul “Razboiul rece si pacea fierbinte”,  in cadrul sesiunii dedicata fostilor sefi de stat prezenti la summit.

4 aprilie 2016

Participa la sesiunea solemna si la ceremonia organizata la Ateneul Roman, cu prilejul implinirii a 150 de ani de la infiintarea Academiei Romane.

26 martie 2016

Ia parte la spectacolul organizat cu ocazia Zilei Pamantului Palestinian de Asociatia de Prietenie Palestiniano-Romana si Clubul Romano – Arab de Cultura si Presa.

25 martie 2016

Participa la sesiunea solemna a Academiei Romane, dedicata Zilei Basarabiei.

Primeste o delegatie condusa de muftiul Ierusalimului, seicul Mohammad Hussein.

24 martie 2016

Este keynote speaker la cea de-a VI-a Conferinta nationala “Comunismul romanesc”, organizata de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii in parteneriat cu Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”.

Participa la dezbaterea Rolul educatiei religioase in dezvoltarea dialogului intercultural si interreligios, in cadrul Forumului International “Religiile in dialog”, eveniment organizat de Facultatea de Teologie Ortodoxa “Justinian Patriarhul” – Centrul de Studii si Dialog Interreligios si Intercultural, Centrul Cultural European Romano-Panarab, Muftiatul Cultului Musulman din Romania si Centrul de Studii si Documentare “Societate, Drept, Religie”.

18 – 23 martie 2016

Sustine, la Berlin, o serie de prelegeri in cadrul programului de master International Relations and Cultural Diplomacy organizat de Academia de Diplomatie Culturală din Berlin in parteneriat cu Universitatea din Siena (Italia).

16 martie 2016

Organizeaza, la sediul Fundatiei Romane pentru Democratie, o intalnire de lucru cu tema Fortul 13 Jilava.

9 – 11 martie 2016

Participa la cea de-a IV-a editie a Global Baku Forum, cu tema „Towards a Multipolar World”. Sustine un discurs in cadrul panelului „Shifting from an unequal, divided world to a sharing society: how?”.

3 martie 2016

Este invitat, la Banca Nationala a Romaniei, la lansarea volumului Pe trecerea timpului. Jurnal politic romanesc 1996 – 2015, de Emil Hurezeanu.

Prezinta cartea Rosu adanc de Valea Jiului, de Carol Gigi Nicolau, la lansarea gazduita de Libraria Mihai Eminescu.

2 martie 2016

Participa la o sedinta de lucru, la santierul din Piata Presei Libere, in care se analizeaza stadiul lucrarilor care mai sunt de executat la monumentul „Aripi”.

Se intalneste cu primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava.

1 martie 2016

Prezideaza o sedinta, gazduita de Fundatia Romana pentru Democratie, in care se discuta despre stadiul lucrarilor de amenajare ambientala si pregatirea inaugurarii monumentului “Aripi” din Piata Presei LIbere.

25 februarie 2016

Participa la Gala “Omul anului”, in cadrul careia Cotidianul.ro isi premiaza laureatii.

24 februarie 2016

Participa la Gala de decernare a Premiilor “Nine O’Clock”.

19 februarie 2016

La Fundatia Romana pentru Democratie, are loc o noua intalnire a factorilor implicati in amenajarea Fortului 13 Jilava, in care se stabilesc responsabilitatile pentru urmatoarea perioada.

14 februarie 2016

Este invitatul Elenei Vijulie, realizatoarea emisiunii Km 0, difuzata de Digi 24.

12 februarie 2016

In cadrul Memorialului Fortul 13 Jilava, proiect pe care l-a iniţait în 2012, participa la inaugurarea Centrului – pilot de la Fortul 13 Jilava, realizat in cadrul proiectului POSDRU „Istoria recenta a Romaniei”, derulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, in colaborare cu Fundatia Romana pentru Democratie, Administratia Nationala a Penitenciarelor si Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc.

6 – 9 februarie 2016

Se afla in Germania, pentru a participa la activitatile Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin. In calitate de presedinte al acestei institutii, tine cursul de inchidere al celui de-al doilea semestru al masteratului International Economics, Business and Cultural Diplomacy, organizat in colaborare cu Universitatea Furtwangen din Germania, precum si cursul de deschidere al semestrului de iarna al masteratului International Relations and Cultural Diplamacy, organizat in colaborare cu Universitatea din Siena, Italia.

La campusul de la Berlin al Universitatii din Bucuresti, a ţinut un discurs despre rolul institutiilor de invatamant superior din Romania in formarea elitelor intelectuale din Europa de sud-est.

1 februarie 2016

Se intalneste cu ambasadorul SUA in Romania, ES dl. Hans Klemm.

27 – 28 ianuarie 2016

Participa, la Roma, la conferinta Dialog interconfesional, gazduita de Senatul Italiei. Sustine discursul “Amintiri despre viitor: religiile si cultura pacii in lumea globalizata a secolului XXI”, in cadrul sesiunii “Conflict si pace intre religii: ce ar trebui sa invete liderii politici din istorie si ce este relevant pentru lumea de azi?”.Membrii board-ului Nizami Ganjavi International Center sunt primiţi de preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, la Palatul Quirinale.

20 ianuarie 2016

Este invitatul fostului ambasador al Republicii Franceze in Romania, dl. Pierre Menat,  la lansarea cartii "Un ambassadeur dans la révolution tunisienne".

16 ianuarie 2016

Participa la recitalul extraordinar “Mihai Eminescu – om, geniu si poet divin”, la Filarmonica George Enescu.

15 ianuarie 2016

La sesiunea solemna a Academiei Romane, cu tema Identitatea nationala, dedicata Zilei Culturii Nationale, sustine discursul “Romania si romanii: cine suntem, de unde venim, unde ne ducem?".

12 ianuarie 2016

Participa la Gala Premiilor de Excelenta “Om intre oameni”, organizata de Primaria sectorului 2, cu sprijinul Fundatiei Nationale pentru Arta si Stiinta.