EMIL CONSTANTINESCU
Preşedinte Profesor, Rector Lider civic Geolog, Explorator

 

Agenda 2013


19 decembrie 2013

Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin ii confera trofeul Pace prin Cultura si educatie pentru realizari exceptionale obtinute de-a lungul intregii vieti.

 

18 decembrie 2013

Sustine discursul de deschidere la conferinta anuala a Institutului de Diplomatie Culturala din Berlin, “Cooperarea transcontinentală – poduri pentru o comunitate globală unită”.

 

13 decembrie 2013

Este prezent la vernisajul expozitiei de fotografii "Drumul Romaniei spre Uniunea Europeana", organizata de Ministerul Afacerilor Externe si Agerpres.

 

11 decembrie 2013

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc ii acorda Diploma de onoare pentru mesajul anticomunist cu care si-a insotit intreaga activitate si pentru contributia pe care a adus-o la formarea unei culturi a libertatii, democratiei si a statului de drept.

 

10 decembrie 2013

Participa, alaturi de premierul Victor Ponta, la ceremonia oficiata in memoria presedintelui Nelson Mandela, la Johannesburg (Africa de Sud).

 

9 decembrie 2013

Asociatia Nationala a Veteranilor de Razboi si Comitetul Roman pentru Cinstirea Eroilor ii confera Diploma de artizan „Pace pentru eternitate – eroii nu au nationalitate”.

 

1 decembrie 2013

De Ziua Nationala a Romaniei, participa la parada militara din Piata Arcul de Triumf si la receptia oferita de presedintele tarii, la Palatul Cotroceni.

 

27 noiembrie 2013

I se confera distinctia 2013 Gusi Peace Prize, in cadrul unei ceremonii grandioase desfasurate la Philippine International Convention Center din Manila.

 

20 noiembrie 2013

Se intalneste, in Israel, cu presedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein si cu guvernatorul regiunii Samaria, Gershon Mesika, pentru promovarea Levant Initiative, proiect lansat in luna mai, la Bucuresti, in cadrul conferintei internationale Levantul, leaganul diplomatiei culturale. Redescoperind Mediterana.

 

19 noiembrie 2013

Participa la ceremonia de deschidere a conferintei internationale Romania Oil & Gas, editia a II-a. 

 

15 noiembrie 2013

Prezinta cartea Journal de Roumanie, de Thierry de Montbrial, membru al Institut de France si director general al Institutului Francez de Relatii Internationale, in cadrul "Les enjeux europeens de la Roumanie d'apres 1989", la Ambasada Romaniei din Paris.

 

8 noiembrie 2013

Participa la conferinta aniversara organizata de Academia Romana cu ocazia implinirii a 75 ani de la infiintarea Spitalului Elias.

 

7 noiembrie 2013

Este invitat la dejunul si concertul organizate in onoarea Majestatii Sale Regele Mihai, cu ocazia aniversarii.

 

6 noiembrie 2013

Participa la cea de-a XX-a editie a Topului Firmelor din Bucuresti, organizat de Camera de Comert si Industrie Bucuresti. 

 

31 octombrie - 1 noiembrie 2013

Sustine discursul "Provocarile societatii cunoasterii" in cadrul sesiunii plenare a celei de-a III-a editii a Forumului International Umanitar de la Baku (Azerbaidjan).

 

25 octombrie 2013

Inaugureaza, alaturi de Excelenta Sa Raimundo Saxtos Rocha Magno, ambasadorul Braziliei, expozitia Forma si culoare - mineralele lumii: Brazilia, bogatie si culoare.

 

18 octombrie 2013

Este invitat la simpozionul organizat de Facultatea de Geologie si Geofizica Bucuresti si Societatea Geologica a Romaniei pentru a aniversa 100 de ani de la nasterea profesorilor Grigore Raileanu si Nicolae Grigoras.

 

17 octombrie 2013

Participa la conferinta "Europa, incotro" organizata la BNR cu ocazia implinirii a douazeci de ani de la infiintarea Ascociatiei Romane pentru Clubul de la Roma (ARCoR).

Se intalneste cu vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg, aflat in vizita la Bucuresti.

 

15 octombrie 2013

Participa la masa rotundă „Multiculturalism: toleranta, dialog si solidaritate" desfasurata la Palatul Parlamentului. Se intalneste cu domnul Nassir Abdulaziz Al-Nasser, inaltul reprezentant al Natiunilor Unite pentru Alianta Civilizatiilor, aflat in vizita la Bucuresti.

 

8 – 10 octombrie 2013

Adreseaza discursul principal(keynote speech) la conferinta internationala Europa de sud-est si viitorul Uniunii Europene. Colaborarea intre institutiile de invatamant superior. organizata de Dag Hammarsjkold University, la Zagreb (Croatia).

 

2 - 3 octombrie 2013

Se afla in Statele Unite ale Americii pentru a participa la The World Academy Forum on Global Higher Education desfasurat la University of California, Berkeley. Sustine discursul "O noua temelie pentru educatia superioara".

 

 

29 septembrie 2013

Este invitat la aniversarea a 70 de ani de viata ai presedintelui Lech Walesa. Participa in calitate de membru al juriului, la Gdansk (Polonia), la cea de-a 6-a editie a Premiului Lech Walesa, premiu ce se acorda, incepand cu anul 2008, unei persoane, institutii sau actiuni ce promoveaza cooperarea dintre natiuni si lupta pentru respectarea drepturilor omului.

 

 

25 - 27 septembrie 2013

Organizeaza la Berlin (Germania) summit-ul Perspectiva relatiilor internationale si interculturale: construind punti intre Europa, SUA, Rusia si China.

 

16-20 septembrie 2013

Se afla la Ottawa (Canada) pentru a participa la sedinta conducerii Academiei Mondiale de Arta si Stiinta (16 septembrie), la partea a doua a a seriei de dezbateri pe tema Opportunities & Challenges for the 21st Century: Need for a New Paradigm (17-18 septembrie) si la conferinta anuala a Clubului de la Roma (19-20 septembrie).

 

14-15 septembrie 2013

Participa, la Washington (SUA), la prima partei a seriei de dezbateri pe tema Opportunities & Challenges for the 21st Century: Need for a New Paradigm, organizata de Academia Mondiala de Arta si Stiinta (WAAS).

 

11-13 septembrie 2013

In calitate de presedinte al Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin, se afla in capitala Germaniei pentru a deschide cursurile de master 2013-2015.

 

1 septembrie 2013

Participa la ceremonia de inaugurare a monumentului George Enescu din Bucuresti si la concertul sustinut de orchestra Staatskapelle Berlin, in deschiderea Festivalului International "George Enescu". 

 

31 august 2013

Ia parte la Sfanta Liturghie a beatificarii Monseniorului Vladimir Ghika,  la Romexpo.

Se intalneste cu Excelenta Sa cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor si cu membri ai familiei monseniorului Ghika.

 

30 august 2013

Depune coroane de flori la monumentul si mormantul Monseniorului Vladimir Ghika.

Inaugureaza Jilava Fortul 13. Memorialul Totalitarismului: Represiune si Rezistenta, cu prilejul beatificării monseniorului Vladimir Ghika, decedat în 1954 la închisoarea Jilava, proiect initiat de Fundatia Romana pentru Democratie.

 

16 iulie 2013

Se intalneste cu doamna Christine Lagarde, directorul general al Fondului Mondial International, aflata la Bucuresti.

 

10 - 12 iulie 2013

Participa, la Haga, la lucrarile World Justice Forum IV si la sedinta conducerii World Justice Project.

 

2 - 4 iulie 2013

Prezideaza lucrarile conferintei internationale “Crestere economica durabila, integrare si identitate comuna: impreuna pentru un consens european", desfasurata la Bruxelles.

 

27 iunie 2013

Este invitat sa participe la manifestarile organizate, la Bucuresti, cu ocazia intrarii Croatiei in Uniunea Europeana.

 

18 - 21 iunie 2013

Participa la simpozionul Democracy, Development and Diplomacy in Afghanistan and Central Asia organizat de Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin.

 

24 - 25 iunie 2013

La sediul Naţiunilor Unite din New York, participa la reuniunea la varf a Initiativei Levant pentru pace globala.

 

12 iunie 2013

Participa la adunarea generala a ARCoR.

 

3 iunie 2013

Se afla la Geneva (Elvetia) pentru a participa la conferinta Opportunities & Challenges for the 21st Century- Need for a New Paradigm organizata de Academia Mondiala de Arta si Stiinta (WAAS).

 

29 mai - 1 iunie 2013

Participa la simpozionul despre diplomatie culturala si drepturile omului Towards a Global Human Rights Culture : The Need for a Collective Alliance in the Protection and Promotion of Human Rights desfasurat la Berlin (Germania).

 

24-25 mai 2013

In calitate de presedinte al Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin este gazda conferintei ninternationale Levantul, leaganul diplomatiei culturale. Redescoperind Mediterana desfasurata la Palatul Parlamentului si la Biblioteca Nationala din Bucuresti.

 

24 mai 2013

Participa la ceremonia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa domnului Anders Fogh Rasmussen, secretar general al NATO, de catre Universitatea din Bucuresti.

 

23 mai 2013 

Participa la sesiunea omagiala dedicata aniversarii academicianului Eugen Simion.

Este unul dintre invitatii lui Mihai Radulescu, realizatorul emisiunii Prim plan, difuzata de TVR, alaturi de prof. Ivo Slaus, presedintele Academiei Mondiale de Arta si Stiinta si Mark Donfried, directorul Institutului de Diplomatie Culturala din Berlin.

 

17 mai 2013

Primeste un grup de studenti la jurnalism de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, coordonat de profesorul Ilie Rad.

 

15 mai 2013

Este invitat la Oslo (Norvegia), la ceremonia acordarii Havel for Creative Dissent Award, organizata in cadrul 2013 Oslo Freedom Forum.

 

13 mai 2013

Ia parte la evenimentele organizate de catre Ambasada Germaniei cu prilejul aniversarii a 50 de ani de existenta a Deutsche Welle.

 

12 mai 2013    

Este invitat la Palatul Elisabeta, pentru ceremonia decorarii Societatii Romane de Radiodifuziune cu Decoratia Regala "Nihil Sine Deo".

 

10 mai 2013

Participa la evenimentele organizate la Palatul Elisabeta, cu ocazia Zilei Regalitatii.

 

7 - 8 mai 2013

Se afla la Baku (Azerbaidjan) pentru a participa la First Club de Madrid South Caucasus Forum. Sustine discursul "Lumea ca o orchestra. Speranta unei societati simfonice".

 

29 aprilie 2013

Rosteste discursul  "Resursele naturale ale subsolului românesc, fundament al politicii financiare" la editia XXI a Simpozionului de istorie si civilizatie bancara Cristian Popisteanu, organizat de BNR si revista Magazin istoric, cu tema Aurul în istoria bancilor nationale.

 

10 - 12 aprilie 2013

Participa la congresul cu tema Human Rights Protection and International Law: The Multifaceted Dilemma of Restraining and Promoting International Interventions, desfasurat la Reykjavik (Islanda).

 

26 martie 2013

Se intalneste cu ambasadorul Japoniei in Romania, domnul Keiji Yamamoto.

 

21 martie 2013

Participa la manifestarile organizate de catre Ministerul Afacerilor Externe, la aniversarea a 20 de ani de la aderarea Romaniei la Organizatia Internationala a Francofoniei.

 

19 martie 2013              

Participa la conferinta organizata de ARCoR cu ocazia lansarii raportului Clubului de la Roma intitulat "Falimentarea naturii: negarea limitelor planetare".

 

13-14 martie 2013

Se afla la Lilongwe (Malawi) pentru a participa la conferinta Strengthening the rule of law in Malawi, organizata de World Justice Forum.

 

7-8 martie 2013

Participa la Berlin International Economics Congress 2013, organizat de Institutul de Diplomatie Culturala.

 

5-6 martie 2013

Aflat la Trieste, participa la lucrarile forumului "Stiinta si tehnologie: Impactul asupra societatii si economiei" organizat de WAAS.

 

4 martie 2013

Participa la intalnirea anuala a Consiliului director al Academiei Mondiale de Arta si Stiinta (WAAS), la Trieste.

 

28 februarie 2013

Este invitatul lui Titi Dinca, realizatorul emisiunii Credo, difuzata de TVR1.

Ia parte la lansarea cartii “Am cunoscut un erou. Intalniri cu Corneliu Coposu” de Silvia Constantinescu.

 

22 februarie 2013

Participa la deschiderea lucrarilor Congresului extraordinar al Partidului National Liberal.

 

20 februarie 2013

Aflat la Bruxelles, se intalneste cu Laszlo Surjan, vicepresedinte al Parlamentului European si cu europarlamentarii Hans-Gert Pottering si Jerzy Buzek.

 

19 februarie 2013

Conduce o delegatie a Global Round Table,  formata din profesori universitari din Europa Centrala si de Sud-Est si are intalniri la Bruxelles cu inalte oficialitati din Comisia Europeana si Parlamentul European, pe tema invatamantului superior.

 

18 februarie 2013

Deschide cursurile semestrului II ale Academiei de Diplomatie Culturala din Berlin.

 

10 februarie 2013

In cadrul Intalnirilor SpectActor, gazduite de Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova, sustine conferinta Iesirea din labirint.

Este invitatul emisiunii “Sacrul şi profanul”, difuzata de Oltenia 3 TV.

                

6 februarie 2013

La invitatia Fundatiei Horia Rusu si a Editurii Universul Juridic, participa la lansarea cartii “Reforma constituţională: analize şi proiecţii”.

 

5 februarie 2013

Participa la sesiunea aniversara organizata de Academia Romana in onoarea academicianului Dan Rădulescu, la implinirea varstei de 85 ani.

 

30 ianuarie 2013

Este invitat la Gala Premiilor Nine O’Clock ”Oamenii Anului 2012”.

 

15 ianuarie 2013

Participa la manifestarile organizate de Ministerul Culturii cu prilejul "Zilelor Culturii Nationale".

 

13-14 ianuarie 2013

Participa, la Cluj-Napoca,  la inaugurarea filialei Institutului Cultural pentru Diplomatie din Berlin.